Catalonia Talent

Catalonia Talent

Comença la Setmana de la Ciència, dedicada a la Covid

9 de novembre de 2020

Articles - Salut

Ha començat la 25à edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya 2020 (SC’20), que aquest any està dedicada a la COVID-19, la seva evolució global i l'estat de recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2.

També es tractaran altres qüestions com l'Any Internacional de la Sanitat Vegetal de la UNESCO, i el centenari del naixement de diferents personalitats històriques de l’àmbit de la recerca.

Durant aquesta edició, es portaran a terme centenars d'activitats de divulgació científica arreu del territori. Atesa la situació actual, el programa d'activitats s'ha adaptat a la situació sanitària, de manera que la major part de les jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs i tallers científics previstos es fan en suport virtual.

Personatges homenatjats

Entre els personatges científics homenatjats es troben el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la química anglesa, Rosalind Franklin, clau en el descobriment de l’ADN; i l’escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba s’afegeix als homenatjats pel 150è aniversari del seu naixement.

El Dia de la Ciència a les Escoles

El 18 de novembre es durà a terme el Dia de la Ciència a les Escoles. En aquesta jornada s'oferiran, per alumnes de 3r i 4t d'ESO de prop de 250 escoles, i en format virtual, quatre conferències a càrrec de sengles investigadores i investigadors sobre la intel·ligència artificial, l'epidemiologia, la genètica, i la sostenibilitat.

Monòlegs fets per estudiants

La cloenda es farà el 27 de novembre amb la 2a edició del concurs "Els Monòlegs del Club de la Ciència", en un acte d’aforament reduït i retransmès per streaming, fets per estudiants i professionals del sector.

Temes setmana de la ciènciasalutcovid

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x