Catalonia Talent

Catalonia Talent

L’empresa de semiconductors MPS crearà 150 nous llocs de treball qualificats amb l’ampliació de la seva presència a Catalunya

7 de novembre de 2022

Articles - Economia

L’empresa americana Monolithic Power Systems (MPS) crearà 150 nous llocs de treball altament qualificats en els pròxims cinc anys amb l’ampliació de la seva presència a Catalunya, fet que convertirà la seu catalana com el centre d’R+D més gran de la multinacional a Europa. Ho ha anunciat el CEO d’MPS, Michael Hsing acompanyat pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas i Guix, que han visitat les instal·lacions i han mantingut una reunió de treball aquest dijous al matí amb els directius de la companyia.

El projecte de creixement de la multinacional a Catalunya -que compta amb el suport d’ACCIÓ i dos ajuts que sumen 256.000 euros en el marc de la línia d’Alt Impacte de l’agència des de la seva implantació a Barcelona- contempla en primer lloc l’ampliació del centre de disseny de circuits integrats de semiconductors que té a la capital catalana. Aquest espai, que ha passat d’ocupar una superfície de 800m2 als 2.000m2 actuals, acollirà 50 nous enginyers, que se sumaran a la plantilla de 90 persones que actualment treballen a la seu catalana.

Així mateix, MPS construirà un nou edifici a l’Hospitalet de Llobregat de 3.000m2, en uns terrenys del Polígon Pedrosa adquirits a l’Institut Català del Sòl, INCASÒL. Es preveu que les noves instal·lacions estiguin operatives el 2024. Comptarà amb un laboratori per fer el testatge d’aquests semiconductors en l’entorn on posteriorment s’aplicaran com els vehicles elèctrics i els carregadors, les solucions d’energies renovables, els ordinadors, els mòbils o els centres de dades. En aquest nou equipament hi treballaran 100 nous enginyers, de manera que quan es completi el pla de creixement l’empresa comptarà amb uns 240 treballadors.

En declaracions als mitjans després de la reunió de treball, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha subratllat que “els semiconductors són l’element més cotitzat en pràcticament tots els sectors, una demanda que creixerà exponencialment els propers anys, i on Catalunya està preparada per ser un pol de disseny i fabricació que contribueixi a millorar la sobirania tecnològica europea”. En aquest sentit, ha afegit, “tota la cadena de valor dels semiconductors és una prioritat pel Govern pel seu valor estratègic a l’hora de donar cobertura a la gran majoria d’indústries presents a Catalunya”.

Per la seva banda, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas i Guix, ha destacat que aquest projecte “contribueix a situar Catalunya en el mapa europeu de la recerca, el disseny i la producció de semiconductors”. En aquest sentit, la consellera s’ha referit a la reunió que, juntament amb el president Pere Aragonès i Garcia, va mantenir la setmana passada amb el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, “que va identificar Catalunya com un territori cabdal dins de l’estratègia de reindustralització i recuperació de la sobirania tecnològica de la UE”.

Per últim, el CEO de Monolithic Power Systems, Michael Hsing, ha explicat que “a Catalunya hi ha un entorn molt favorable per la presència de bones universitats i una gran qualitat de vida, que faciliten l’atracció de talent”. En aquesta línia “volem oferir bones oportunitats de feina en l’enginyeria de semiconductors al talent local; creiem que tenim un gran futur per endavant a Catalunya”, ha assegurat.

Amb aquest projecte de creixement l’empresa vol donar resposta a l’increment de la demanda de semiconductors a escala global a causa de l’electrificació de l’automoció i l’augment del sector dels data centers arran de la pandèmia. Amb seu a Kirkland (Seattle, Estats Units) i cotitzada al NASDAQ: MPWR, MPS va establir-se a Barcelona el 2018. Compta amb més de 3.000 treballadors a escala internacional.

Contingut relacionat

Carregant...
x