Catalonia Talent

Catalonia Talent

Renfe s'instal·la al TecnoCampus de Mataró per impulsar la innovació ferroviària

12 d'abril de 2022

Articles - Indústria i Territori

El projecte s’ha presentat aquest dilluns, dia 11, amb el desembarcament al TecnoCampus de totes les autoritats implicades en la iniciativa, com ara la Ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, o el president de Renfe, Isaías Táboas, acompanyats de l’alcalde, David Bote.

“Mataró acollirà la primera antena en el territori del Trenlab, i no podíem fer una elecció millor que aquesta ciutat pel seu estret vincle amb el ferrocarril”, ha afirmat la ministra, que considera que el nou centre d’innovació ha de suposar “una nova etapa en la història ferroviària de Mataró, com fa 175 anys ho va suposar l’arribada del tren”. Una iniciativa que es dona a conèixer en un moment on les connexions ferroviàries de la comarca són objecte de debat i polèmica, arran dels efectes del darrer temporal a les infraestructures del nord de la comarca.

El president de Renfe ha donat més detalls del que suposarà Trenlab, que començarà a operar al setembre. Habilitat en un local de 400m2 la primera planta de l’edifici TCM3 del TecnoCampus, Trenlab és la plasmació física d’un projecte iniciat l’any 2018 i que, des de llavors ha mobilitzat “una dotzena d’empreses, 16 milions d’euros d’inversions i uns 120 llocs de treball generats”. La col·laboració de Renfe amb l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus ha de permetre desenvolupar solucions i projectes d’innovació ferroviària de la mà de start-ups i empreses de base tecnològica.

Quina mena d'iniciatives i solucions desenvoluparan les empreses que s'acullin a aquesta iniciativa? El president de Renfe ha posat diversos exemples, alguns d'ells ja en funcionament, com ara la implementació de sensors que millorin la captació de dades per facilitar el manteniment predictiu dels combois, o la millora de l'aïllament acústic per facilitar que els missatges de veu arribin amb més claredat als passatgers; o bé les càmeres de seguretat que s'estan instal·lant a estacions com les de Mataró que permeten la videovigilància amb intel·ligència artíficial. 

 

Contingut relacionat

Carregant...
x