Catalonia Talent

Catalonia Talent

L’empresa catalana Mebsa inverteix 1 milió d’euros per robotitzar la seva planta de components per a vehicles de la Fórmula E

10 de juliol de 2023

Articles - Indústria i Territori

L’empresa catalana Mebsa, especialitzada en la fabricació de peces d’alta precisió per al sector de l’automòbil, ha invertit 1 milió d’euros per robotitzar la seva planta de Santa Eugènia de Berga (Osona). Amb aquesta inversió, l’empresa, que treballa principalment com a proveïdor per a vehicles de competició per a la Fórmula E, preveu augmentar la seva facturació un 25% des que va començar el projecte de robotització, el 2021.

Per aquest projecte, Mebsa ha comptat amb el suport i un ajut de prop de 70.000 euros d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, a través del programa d'ajuts a inversions empresarials d'alt impacte.

La companyia s’especialitza en la producció de mecanitzats de precisió de sèries curtes i mitjanes principalment per al sector de l’automoció (que suposa un 30% de la seva facturació), però també per a d’altres com l’aeroespacial, l’alimentació i la ventilació. Entre altres components, l’empresa osonenca elabora peces per a la suspensió dels vehicles, suports per a filtres d’oli, ròtules per als cotxes i altres elements de suport.

Mebsa disposava d’una nau de 750m2 i n’ha adquirit una altra de contigua de 650m2. Per a aquestes noves instal·lacions, l’empresa ha invertit també en l’adquisició de nova maquinària que els permetrà robotitzar la seva producció. En concret, ha incorporat un centre de mecanitzat de 5 eixos que disposa d’un robot i un magatzem electrònic, que els ha permès augmentar la capacitat de la planta fins a un 50%.

D’origen familiar i amb 25 anys d’història, Mebsa compta actualment amb una plantilla de tretze persones, que preveu ampliar properament. La companyia exporta el 60% de la seva facturació total, principalment a França, i també a Alemanya. Pel que fa al negoci del sector de l’automoció, la companyia treballa principalment per als vehicles de competició i proveeix peces per a escuderies, així com per a companyies de vehicles de luxe. L’empresa va tancar el 2021 amb una facturació de 2,1 milions d’euros, que va incrementar un 20% respecte l’any anterior i calcula sumar-hi un 8% aquest 2023 amb els nous projectes en què estan treballant.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x