Catalonia Talent

Catalonia Talent

L’Aeroport del Prat reconverteix l’antiga torre de control de la T2 en una acceleradora de ‘start-ups’

19 d'abril de 2021

Articles - Tecnologia

L’antiga torre de control de l’aeroport del Prat, situada a pocs metres de la T2C, aculli des d’aquest dilluns una acceleradora internacional de start-ups amb cinc projectes d’innovació dins l’àmbit aeroportuari. El projecte, que rep el nom d’Aena Ventures, oferirà anualment les seves instal·lacions a cinc iniciatives que rebran un finançament de 50.000 euros cadascuna, amb la possibilitat d’aspirar a tenir un contracte amb a Aena per valor de fins a 2 milions d’euros.

Dues de les cinc start-ups seleccionades per iniciar el projecte Aena Ventures, Meep i Chinespain, provenen de l’estat espanyol. La primera proposta se centra en dissenyar trajectes punt a punt en què l'usuari pot comprar a través d'una mateixa aplicació els bitllets dels mitjans de transport i escollir diferents tipus de rutes, mentre que Chinespain ofereix una aplicació als turistes xinesos que els facilita el pagament dels serveis. Les altres tres empreses escollides són la francesa Carwatt, que reconverteix l'energia de combustió a energia elèctrica; la britànica Airbot, que ajuda a la comunicació entre aeroports i passatgers a través d'un xat multicanal, i Dubz, de Dubai, que facilita la recollida i facturació dels equipatges punt a punt.

El programa d’acceleració tindrà una durada de sis mesos i, a més d’otorgar a les start-ups finançament econòmic, acompanyarà a les cinc propostes amb mentors experts en el sector aeroportuari per a “donar forma a projectes que permetin aprofitar els avantatges de la tecnologia i els nous models de negoci”. La primera edició d’Aena Ventures finalitzarà a l’octubre de 2021, mes en què se celebrarà l’Aena Ventures Demo Day, un esdeveniment en què les start-ups participants presentaran els assoliments i la viabilitat de les seves aplicacions.

L’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat és un dels “actius més preuats” de la xarxa, segons el president d’Aena. Lucena ha afirmat, en la seva visita a Catalunya, que Barcelona reuneix unes "condicions privilegiades" per acollir aquesta incubadora pel "teixit innovador que ha desenvolupat en les darrers dècades". També ha desitjat que aquesta iniciativa sigui "el principi d'una llarga i molt fructífera etapa" entre les start-ups que s'hi vulguin instal·lar per desenvolupar la seva activitat i Aena.

 

Temes acceleracióprojectesAENAAeroport

Contingut relacionat

Carregant...
x