Catalonia Talent

Catalonia Talent

La UPC, líder en captació de fons per a projectes de recerca i innovació

22 de març de 2023

Articles - Startups i emprenedors

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és la universitat de l’Estat espanyol que lidera la captació de fons del programa europeu per a la recerca i la innovació Horizon Europe en el període 2021-2022, amb 42 milions d’euros obtinguts per a 66 projectes ja signats, segons apunta la universitat. També és la tercera entitat a Espanya per darrere del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i de Tecnalia.

Així ho ha publicat l’informe de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitari i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya, que recull la participació de la UPC, amb al campus ESEIAAT a Terrassa, i els resultats de la contribució catalana en el programa Horizon Europe. Concretament, la universitat ha captat 41,9 milions d’euros i dels 66 projectes acordats, en coordina vuit, tot i que la Universitat té atorgats un total de 88 projectes en aquest programa marc europeu.

Alguns dels projectes de recerca i innovació

Un dels grans projectes que han aconseguit finançament desenvolupa recerca i innovació sobre l’adaptació al canvi climàtic. Es tracta de CLIMAAX, per al qual la universitat ha captat 13,3 milions d’euros.En els camps de l’energia, la indústria i la mobilitat, la universitat participa a través del Centre d’Innovació Tecnològica en Convertidors Estàtics i Accionaments (CITCEA) en vuit projectes que han acoseguit 4,3 milions d’euros.

També destaquen els sis projectes en què treballa el Centre de Comunicacions Avançades de Banda Ampla (CCABA), pels quals s’ha rebut un finançament de 2,7 milions d’euros, per impulsar el desplegament de la tecnologia 5G i aconseguir la sobirania tecnològica en 6G a Europa.

Contingut relacionat

Carregant...
x