Catalonia Talent

Catalonia Talent

L'Institut Català de Finances inverteix més de 5 milions en 10 startups

30 de setembre de 2021

Articles - Startups i emprenedors

Redacció - L'ICF ha invertit prop de 5,2 milions d'euros en 10 start-ups catalanes de diferents sectors, inversió que s'ha realitzat a través de la línia IFEM Innovació, que impulsa i fomenta el desenvolupament de start-ups a Catalunya amb coinversió publicoprivada, i d'ICF Venture Tech II, un dels fons de capital risc de l'entitat que impulsa projectes tecnològics i innovadors amb un gran potencial de creixement.

Amb la primera línia s'han destinat 1,2 milions d'euros a 6 empreses de nova creació, mentre que amb el fons s'han invertit 4 milions d'euros en 4 companyies. Quant als sectors d'activitat, en les operacions realitzades predominen les companyies dels sectors TIC i digital.

L'objectiu de l'entitat és actuar com a tractor de la inversió i potenciar el creixement d'empreses en fase inicial a través de diferents fonts de captació de recursos.A través de la línia IFEM Innovació, creada el 2012, i mitjançant préstecs participatius de fins a 200 000 euros, IFEM ha finançat aquest any a iVoox, Trendier, Kubbo, Segle Clinical, Aquí teu Reforma i Fittest Freakest. Són projectes disruptius en sectors tradicionals que aposten per models de negoci diferencials. A la inversió d'1,2 milions d'euros de l'ICF cal sumar 6,3 milions d'euros d'altres inversors, fins a aconseguir una capacitat inversora total de 7,5 milions d'euros.

En el cas de la inversió realitzada a través de el fons de capital risc ICF Venture Tech II, els recursos destinats per l'ICF també formen part de rondes en què participen altres inversors. En total, a les 4 rondes en què ha participat l'ICF s'han captat 30 milions d'euros en total que es destinaran a projectes empresarials amb un gran potencial de creixement.Actualment, el fons ICF Venture Tech II, posat en marxa fa tan sols 2 anys, compta amb una cartera de 10 empreses. Per la seva banda, la línia de préstecs participatius d'IFEM, en marxa des de 2012, acumula inversions en més de 130 companyies per més de 20 milions d'euros.

El director de Venture Tech II de l'ICF, Emili Gómez, ha destacat que «encara que el sector digital està clarament entre els que han sortit més reforçats de la pandèmia, moltes start-ups són empreses encara petites que, en el algun moment, sobretot a l'inici de la crisi, s'han vist molt tensionades ». «El nostre suport a aquestes fases inicials és essencial perquè puguin seguir creixent», ha afirmat Gómez.

Contingut relacionat

Carregant...
x