Catalonia Talent

Catalonia Talent

La productora Isona Passola guanya el Premi Montserrat Carulla 2024 al FIC-CAT

8 de maig de 2024

Articles - Cinema

La productora barcelonina Isona Passola ha estat guardonada amb el Premi Montserrat Carulla 2024, un reconeixement atorgat pel Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) en la seva 14ª edició, que se celebra a Roda de Berà. Aquest premi distingeix aquelles persones o col·lectius que destaquen per la seva implicació en el cinema català.

El comitè del festival ha escollit a Passola per ser un referent femení en el món del cinema català, pel seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes i, sobretot, per la seva destacada filmografia.

Aquest any és la tercera edició del premi. El primer guardonat va ser Antonio Barrero, fundador i president del FIC-CAT, i a l'edició passada, el premi va ser per a Ventura Pons, un dels cineastes més prolífics del cinema català.

Isona Passola, llicenciada en Història Contemporània, és productora, guionista i directora cinematogràfica. És fundadora de Massa d’Or Produccions, destacant-se en la realització de llargmetratges, documentals i TV movies com El Mar (1999), Mirant al Cel (2008), Pa negre (2010) i Incerta glòria (2017).

A més, ha dirigit els documentals Catalunya-Espanya (2009) i L’endemà (2014). Va ser presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català del 2013 al 2021 i, recentment, ha estat impulsora de la reapertura dels cinemes Texas de Barcelona. Passola també és la actual presidenta de l'Ateneu Barcelonès. L'any 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Contingut relacionat

Carregant...
x