Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Diputació de Barcelona proposa 47 projectes de digitalització supramunicipal per als fons Next Generation

21 de juny de 2021

Articles - Cičncia i Coneixement

La Diputació de Barcelona planteja un total de 47 projectes de caràcter supramunicipal per optar als fons europeus Next Generation. Es tracta de propostes que tenen un impacte a un volum gran de població que han de permetre, entre d'altres, a avançar en la digitalització dels municipis i equipaments o la millora de la qualitat d'atenció en col·lectius, amb impacte en els dispositius de teleassistència amb la integració del 5G.

A aquesta cartera de projectes en suma uns 40 més que ha identificat en els municipis de la demarcació, amb un impacte de més de 1.700.000 milions d'euros per ajudar a rellançar el territori després de la pandèmia. L'objectiu és poder vehicular el màxim de propostes sota el mateix paraigua d'una administració per facilitar la seva presentació i incrementar les possibilitats de ser acceptades. "Són projectes ambiciosos, transformadors d'estructures i innovadors", ha detallat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. Aquests projectes tenen un impacte econòmic xifrat en 700 milions d'euros, als quals hi cal afegit els mil milions d’euros de la quarentena de propostes identificades al territori.

Incidir en els serveis bàsics

Un dels projectes que la Diputació posa com exemple és el de fer arribar la fibra òptica arreu de les comarques de Barcelona. Es tracta d'un projecte que va arrencar al 2017 i que fins al 2020 ha permès estendre 252 quilometres de canalitzacions de fibra òptica per arribar fins a 57 municipis, mentre que aquest any es treballa per traçar 49 quilòmetres més i arribar a 27 nuclis i 16 municipis més. "En una primera fase hem arribar a 74 municipis i a 200.000 habitants, i en una segona arribaríem a 42 municipis i 78 nuclis, estaríem parlant de 45 milions d'euros i faltaria aconseguir finançament per 22 d'aquests", ha explicat el diputat d'Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals, Pere Pons.

Un segon projecte se centra en treballar per impulsar la transició energètica amb la producció d'energies renovables. Això passaria per instal·lar plaques fotovoltaiques en municipis amb menys de 5.000 habitants, però també en polígons industrials. "L'objectiu es reduir les emissions de diòxid de carboni i rebaixar els costos que suposa per als usuaris privats i per als ens públics el consum d'energia", ha detallat el diputat d'Acció Climàtica, Xesco Gomar. Tot plegat resta a l'espera que es determini de quina manera es podrà optar a les aportacions econòmiques procedents d'Europa, així com la possibilitat que més municipis se sumin a les propostes conjuntes d'altres localitats en el paquet de plantejaments de la Diputació.

Contingut relacionat

Carregant...
x