Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona acollirŕ una setmana sobre la pau i el talent

6 de març de 2023

Articles - Cičncia i Coneixement

L'Impulsa Talentum Congress i el World Peace Forum varen presentar aquest divendres l'aliança que vol convertir Barcelona en la ciutat del talent per la pau durant una setmana del proper novembre. L'acord, signat pels presidents de les entitats que convoquen les dues cites, permetrà "sumar esforços per a que durant el proper novembre Barcelona sigui capital de la pau mundial, i especialment del talent com a instrument de pau", en paraules dels organitzadors. En presència de l'exidirector general de la UNESCO i actual president de la Fundación Cultura de Paz, Federico Mayor Zaragoza, l'aliança va ser presentada per Bru Recolons, president de la Fundació Impulsa Talentum i del congrés que duu el mateix nom, i per Josep Fèlix Bentz, president del World Peace Forum, i del Reial Cercle Artístic. L'acte va tenir lloc al Saló noble del recentment inaugurat Palau Martotell, a la plaça de la Mercè de Barcelona. 

El moment central de la presentació va ser el discurs de Federico Mayor Zaragoza, que es va desplaçar des de Madrid per apadrinar aquest acte i el congrés del proper novembre, i va fer un recorregut històric de la seva trajectòria professional i dels moments en que, des de la UNESCO i de la societat civil s'ha parlat de pau, especialment de les decepcions que va suposar per a ell la negativa sovint a grans avenços proposats en sostenibiltat, per part dels grups G7 o G20, o directament de l'administració nordamericana. Segons Mayor Zaragoza: "Per primera vegada estem en situació de poder treballar per la pau i aconseguirla des de la societat civil, perquè és més forta que els governs."

Fèlix Bentz destacà la importància de la signatura de nombrosos acords amb la societat civil, cultural i acadèmica de Barcelona, que pretén que "es parli de pau arreu, en tots els àmbits, i que les entitats de la ciutat facin seva la convocatòria". Bru Recolons, per la seva part, destacà la importància de posar al servei de la pau tots els mecanismes de governança i el talent de l'àmbit econòmic, empresarial i institucional, i de com el congrés que la fundació realitza anualment tindrà per objectiu avançar acadèmicament i en contingut sobre la importància de vincular governança, intangibles i gestió del talent, a la mediació i la pau social.

A l'acte hi assistií la directora general de Cooperació al Desenvolupament i el secretari general d'Universitats i Recerca, Yoya Alcoceba i Quim Nin, respectivament. Alcoceba es mostrà molt satisfeta per poder col·laborar en aquesta iniciativa, ja que la seva trajectòria sempre ha estat lligada a la pau, i per això va prometre que les entitats que treballen sobre pau, mediació, i cooperació al desenvolupament i que formen part del Govern, ajudaran a fer més gran la setmana amb activitats. Quim Nin destacà, per acabar, la necessitat de posar al servei de la pau tot l'àmbit acadèmic i universitari del país.

Durant l'acte es presentà una Cadira de la pau, obra realitzada per l'artista colombià Duvan, ja que precisament Colòmbia serà un dels protagonistes de la setmana, a la qual s'espera la presència de Premis Nobel, autoritats internacionals, ponents i acadèmics. 

Contingut relacionat

Carregant...
x