Catalonia Talent

Catalonia Talent

GlobaLleida obre punts d'atenció en 11 comarques per esdevenir una eina de promoció i retenció del talent emprenedor

22 de febrer de 2023

Articles - Ciència i Coneixement

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera, van presentar divendres al CETAP de la Seu d’Urgell la Xarxa de Punts d’Atenció GLOBALLEIDA. L'acte també comptà també amb la participació del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, alcaldes i alcaldesses de la comarca, personal tècnic, emprenedors, empresaris, representants d’entitats socials i comercials i ciutadania en general.

El Punt d’Atenció GLOBALLEIDA a l'Alt Urgell, que s'inclou en una xarxa de 13 ubicacions, té una triple finalitat. D'una banda, vol esdevenir un espai de referència de suport a l’empresa i l’emprenedoria a escala comarcal. També es concep com lloc de trobada i coordinació per al personal tècnic que treballa en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria a la comarca de forma que es puguin generar sinergies i complementarietats. Finalment, es planteja com un nexe en què tots els municipis de la comarca puguin trobar els serveis que s’hi ofereixen en benefici del desenvolupament local i la promoció econòmica del territori.

L'objectiu final del desplegament dels punts d'atenció és millorar el servei públic de qualitat adreçat a qualsevol emprenedor o empresari ubicat en qualsevol municipi, per petit que sigui, de les terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran. La Diputació destaca que l'esforç es fa "perquè la demarcació esdevingui un territori competitiu, sostenible i que posi en valor els seus recursos i, amb la voluntat d’optimitzar equipaments ja existents, com els diferents Centres d’Empreses Innovadores (CEI) del territori, i alhora donar a conèixer serveis que s’hi ofereixen, amb la complicitat dels ens locals propietaris del CEI, els Consells Comarcals i els Ajuntaments capital de cada comarca".

Xarxa comarcal

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que “el model de la xarxa comarcal dels Punts d’Atenció GLOBALLEIDA es fonamenta en la complicitat dels ens locals propietaris del CEI, els consells comarcals i els ajuntaments capital de cada comarca”, i ha recordat que “lluny d’allò que alguns anunciaven a l’inici, que havíem desmantellat GLOBALLEIDA, el que hem fet és ajudar a crear la major xarxa de suport a l’emprenedoria que mai ha existit a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran”. I ha afegit: "Així, tots els municipis de la comarca podran trobar els serveis que s’hi ofereixen en benefici del desenvolupament local i la promoció econòmica del territori”, i serà “un punt de referència a nivell comarcal de suport a l’empresa i l’emprenedoria, i un punt de trobada i coordinació per al personal tècnic que treballa en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria”. Per Talarn, "es tracta, en definitiva, de promocionar i retenir el talent lleidatà; aquesta pot ser una eina molt important”.

Desplegament del servei

Es despleguen un total de 13 Punts d’Atenció GLOBALLEIDA en 11 comarques de la demarcació, a excepció del Pla d’Urgell i la Cerdanya. Hi ha un espai per comarca, a excepció del Segrià, on n’hi ha tres: Lleida ciutat, Segrià Nord (Torrefarrera) i Segrià Sud (CEEILleida). Tots els Punts estan dotats de personal tècnic qualificat per oferir serveis d’assessorament i formació a empresaris i persones emprenedores i, en la gran majoria de casos, també s’ofereixen serveis d’allotjament empresarial.

Es tracta d’una xarxa que suma un total de 93 espais per allotjar empreses en 3.921,29 metres quadrats; 31 espais de coworking que ocupen 204,17 m2, 22 sales de formació en 1.555,99 m2 i 30 despatxos d’assessorament amb 452,m2 per a aquesta funció.

En el decurs de l’acte, el director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera, ha donat a conèixer el nou catàleg de serveis que estarà a l’abast de tots els Punts d’Atenció GLL. Un document que consta de 33 serveis estructurats al voltant de 4 eixos principals: serveis per a ens locals; serveis per a empreses i persones emprenedores; serveis per a la ciutadania i serveis per a la comunitat educativa.

Contingut relacionat

Carregant...
x