Catalonia Talent

Catalonia Talent

Grífols i el govern d'Andorra construiran un centre de recerca pioner

3 de maig de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

ACN.- La multinacional farmacèutica Grífols i el govern d’Andorra han signat un acord per treballar en la implementació d’un centre de recerca que permeti avançar en el coneixement del sistema immunitari humà i investigar noves teràpies.

L’equipament científic, anomenat Pyrenees Immunology Research Center (PYIRC), estarà especialitzat en el desenvolupament de tractaments per a trastorns del sistema immunitari que poden causar patologies com ara malalties autoimmunitàries, càncers o malalties infeccioses emergentsL’objectiu és que es posi en marxa el 2023 i pugui atraure a científics i tècnics de múltiples disciplines d’arreu del món. A més, també es col·laborarà amb equips d’altres instituts de recerca internacionals.

El centre de referència en immunologia estarà ubicat a Ordino i comptarà amb una inversió d’uns 25 milions d’euros per a la seva construcció i 7 milions en costos operatius anuals associats a l’activitat de recerca. Aquests recursos els aportarà la companyia, mentre que l’executiu del Principat hi destinarà 200.000 euros. El disseny anirà a càrrec de Grífols Engineering i Grífols Innovation and New Technologies (GIANT) i tindrà en compte criteris ambientals, a més de fer un ús eficient de l’energia i l’aigua. Així, des de la fase inicial del projecte es treballarà per obtenir la certificació LEED (Líder en Eficiència Energètica i Disseny Sostenible).

El centre de recerca estarà equipat amb les instal·lacions i sistemes més avançats i les últimes tecnologies en bioinformàtica i anàlisi de dades. La idea és que Grífols sigui propietària del 80% del joint venture que s’ha creat per desenvolupar i gestionar el nou centre d’R+D+I i que la resta pertanyi al govern del Principat, a través de la seva agència de promoció econòmica Andorra Desenvolupament i Inversió

L’equipament, que es preveu que esdevingui un projecte insigne en el seu àmbit, serà un dels pocs centres de recerca dedicats a la immunologia a Europa i servirà com a centre internacional per al desenvolupament de tractaments per a trastorns del sistema immunitari. Està previst que en els pròxims mesos es formalitzi la cessió de l’ús dels terrenys de Casa Rossell d’Ordino, de titularitat del govern d’Andorra, i es comenci el procés de declaració del Projecte d’Interès Nacional.

Temes GrífolsAndorrarecercaimmunologiatecnologiabioinformàticaciència

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x