Catalonia Talent

Catalonia Talent

Girona debat sobre el talent i les indústries experiencials

29 de setembre de 2022

Articles - Startups i emprenedors

El Centre Cultural de la Mercè de Girona acollí aquest dimecres un nou summit de la fundació Impulsa Talentum XXI sobre talent i coneixement, en aquest cas centrat en les indústries experiencials. L'interès que Girona aculli nombroses indústries culturals i turístiques i que a més aculli entitats com el Centre blockchain de Catalunya que desenvolupa el Catvers ha estat decisiu per a aquesta jornada, inaugurada pel president de la fundació, Bru Recolons, i la tinent d'alcalde de Girona, Mari Àngels Planas, que va posar en valor la importància de la trobada en el context present i futur de la ciutat. 

Entre els ponents es pogué conèixer experiències d'alt valor i modernitat en l'àmbit de la indústria experiencial i la tecnologia. Entre els testimonis destacats hi ha els valors educatius i socials que va exposar Chatforce a través del seu CEO, Àlvaro Prades, amb ulleres de realitat augmentada que permeten treballar valors socials i problemes d'actualitat. També la creació exponencial dels projectes que encapçala Sergi Sagàs, en que personatges irreals interactuen amb la realitat en àmbits com el videojoc o la música.

La taula rodona sobre com monetittzar les noves tecnologies en la indústria de l'experiència, el turisme, l'oci i el consum  la va moderar Guillem Quintana d'Eurecat, i va incloure les experiències d'empresaris i emprenedors com David González, Stefano Lacaita i Angel Díaz. El debat sobre com les noves tecnologies modifiquen l'espectre de l'oci, els espais turístics, els museus, etc. i la hibridació de formats va ser-ne un dels elements més destacats. L'altra taula rodona, moderada per Carles Agustí, tenia per objectiu decatre com atraure i fidelitzar el talent en aquest àmbit creatiu. Els ponents, Guillem Recolons, Pablo Vega de Llergo i Francesc Grau van evidenciar com el talent és en aquests moments un valor difícil de retenir i que són les persones les que escullen les empreses i no a l'inrevés, i com n'és de prioritari el paper del líder o CEO a l'hora de configurar una startup, empresa o projecte. El valor de la marca i l'especialització varen ser aspectes que es varen posar sobre la taula.

La jornada es va cloure amb una dinàmica de grup amb Julià Manzanas i Jordi Garcia, i amb les intervencions finals de Joan Vila i de Marc Serra Masramon, de la Generalitat de Catalunya.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x