Catalonia Talent

Catalonia Talent

Es presenta la Digital Catalonia Alliance

2 de desembre de 2021

Articles - Tecnologia

Aquest dimecres va tenir lloc la presentació de la Digital Catalonia Alliance (DCA), una iniciativa que agrupa els principals sectors tecnològics emergents del territori català en una aliança de comunitats tecnològiques innovadora, visionària, disruptiva i col·laborativa.

Segons Dani Marco, Director General d'Innovació i Economia digital del govern, la DCA vol esdevenir la impulsora dels sectors econòmics digitals de Catalunya, i per això volen donar suport a l'adopció dels canvis tecnològics per part de les empreses i la societat, agrupar empreses actives de referència en innovació digital per tal de disposar d’un ecosistema dinàmic que contribueixi a l’economia digital, alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb els reptes estratègics del territori.

L'acte va incloure les intervencions d'Esteve Almirall, David Ferrer i Jara Forcadell que van incidir en la necessitat d'impulsar el creixement de l'aliança, ajudar a escalar l’ecosistema digital emergent, fomentar el desenvolupament de projectes col·laboratius i treballar per estimular la demanda mitjançant l’accés a proveïdors tecnològics, recursos i decisors polítics.

Ara per ara, la DCA se centra en cinc comunitats tecnològiques: Internet de les Coses (IoT), Drons, Intel·ligència Artificial (IA), NewSpace, i Ciberseguretat. Tanmateix, el full de ruta de la iniciativa preveu la formació de noves comunitats dins l’àmbit de les tecnologies digitals innovadores.

Temes digitalcatalunyaaliançaestratègiaIoTDronsIANewspace

Contingut relacionat

Carregant...
x