Catalonia Talent

Catalonia Talent

Els productes infantils generen 4400 milions a Catalunya

28 de març de 2024

Articles - Economia

Informe - El sector dels productes infantils a Catalunya destaca amb 488 empreses, generant un volum de negoci anual de 4.424 milions d’euros, equivalent a l’1,7% del PIB. Aquestes xifres es desglossen en un estudi presentat durant l'assemblea general del Kid’s Cluster, amb la participació del director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero i Circuns, i la mànager d’intel·ligència de mercat de l’agència, Imma Rodríguez López.

Aquest àmbit, dirigit específicament a la població de menys de 18 anys, compta amb 21.638 empleats, destacant que més del 91% de les companyies són pimes amb més de 10 anys d'experiència. Segons Romero, enmig dels reptes i transformacions socials, ACCIÓ i el programa Catalunya Clústers ofereixen suport tant a les iniciatives globals com a les empreses individuals per avançar en els seus negocis.

L’estudi revela que la meitat de les empreses (50%) opera en l’oci, l’entreteniment i la cultura, generant un 28% de la facturació total i concentrant el 29% dels treballadors. Les empreses d'alimentació per a consumidors menors d’edat, tot i ser un 4% del total, facturen el 36% del volum de negoci. A més, l’educació concentra un 22% de les empreses i un 24% dels assalariats, amb un impacte significatiu en la facturació agregada. En darrer terme, el 6% de les companyies es dediquen a la salut, higiene i cosmètica, i un 10% opera en l’àmbit de l’estil de vida.

Albert Torras

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x