Catalonia Talent

Catalonia Talent

La UPF Barcelona School of Management i Triodos Bank creen la Càtedra en Finances Sostenibles

13 de maig de 2021

Articles - Economia

La UPF Barcelona School of Management (UPF-BSM) i Triodos Bank, una entitat de crèdit de banca ètica, han signat un acord per la creació de la Càtedra en Finances Sostenibles (CFS). Aquesta proposta serà un centre internacional de recerca, intercanvi d'experiències, divulgació i formació en l'àmbit de les finances.

L'objectiu de la CFS és aconseguir "un sector financer estable i resilient que contribueixi a una economia centrada en les persones i el manteniment de la vida en el planeta", segons declara el director de la càtedra, el professor Marcos Eguiguren. A més, destaca que la missió principal és afavorir i contribuir al debat sobre finances sostenibles de manera independent.

El director general de la UPF Barcelona School of Management, José M. Martínez-Sierra, remarca que amb la CFS "volem que els nostres estudiants entenguin que amb el privilegi de la formació i el lideratge en el sector privat i públic hi ha una responsabilitat social que supera els interessos individuals i sectorials i aquests són els que afegeixen valor al conjunt de la societat i del sistema econòmic". El director general de Triodos Bank afirma que comparteix visió amb la UPF-BSM que "s'enfoquen en l'alineament de les seves activitats de docència, recerca i divulgació i la seva contribució com a institució a la salut del planeta".

El Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional argumenten que per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides haurà de créixer el finançament sostenible. La càtedra pretén ajudar a aquesta transició des de la seva capacitat de generació de coneixement i de divulgació.

Temes financesUPFBarcelona School of ManagementTriodos BanksostenibilitatODS

Contingut relacionat

Carregant...
x