Catalonia Talent

Catalonia Talent

El sector de la Salut Digital a Catalunya creix un 24% en un any

6 de maig de 2024

Articles - Salut

Les empreses dedicades a la salut digital a Catalunya han experimentat un impressionant creixement del 24% durant l'últim any, segons l'última actualització de l'estudi sobre la Salut Digital a Catalunya, elaborat per ACCIÓ en col·laboració amb el Barcelona Health Hub.

Els números revelen un ascens notable, amb 331 empreses que representen un volum de negoci de 592,5 milions d’euros, un 35% més que el 2022. A més, aquesta expansió ha generat 4.810 llocs de treball, un increment del 56% en relació amb l'any anterior.

La presentació d'aquest informe, duta a terme aquest dilluns, ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, juntament amb el vicepresident del Barcelona Health Hub, Luis Badrinas. Aquest acte ha servit com a preludi del Health Revolution Congress, programat per al proper 16 de maig.

Segons Castellanos, aquestes dades posen de manifest "la posició central de Catalunya com a territori de referència en l’àmbit de la salut, també en la seva innovació i digitalització". En aquest sentit, ha afegit que "la combinació d’un sistema de salut destacat amb un destacat ecosistema de recerca i innovació converteixen Catalunya en el lloc ideal per desenvolupar noves solucions en el camp de la salut digital".

D'altra banda, Badrinas ha destacat que "l’informe posa de manifest el potencial de la salut digital a escala mundial", amb una previsió de creixement anual del 13% fins al 2032. Això implicaria superar els 939.500 milions de dòlars en vuit anys, una xifra que subratlla la importància de potenciar el sector a Catalunya per la seva rellevància econòmica i social.El concepte de salut digital, segons l'Organització Mundial de la Salut, abasta l’ús de tecnologies digitals per millorar la salut, incloent àrees com la intel·ligència artificial aplicada a la medicina, la telemedicina i les teràpies digitals.

A Catalunya, la salut digital està en alça, amb un teixit empresarial predominantment jove, on el 65% de les companyies tenen menys de 10 anys de vida. Les àrees d'activitat més destacades inclouen el desenvolupament d’eines clíniques, la consultoria tecnològica i el suport a les decisions mèdiques.La regió també destaca per la seva capacitat d'atracció d'inversió estrangera, amb 18 projectes captats en l'últim quinquenni, amb un valor total de 1.003 milions d’euros i la creació de 1.943 llocs de treball.

Amb una tendència global de creixement, el sector de la salut digital ofereix oportunitats significatives en àmbits com la millora de l’atenció mèdica i la medicina personalitzada. Aquests desenvolupaments, però, venen amb reptes, com la seguretat de les dades i la bretxa digital.El Health Revolution Congress, previst per al 16 de maig, servirà com a plataforma per a la presentació de les últimes innovacions en el sector i com a espai per a la col·laboració entre empreses, hospitals i startups per abordar els reptes tecnològics de la salut.

Natàlia Recolons

Contingut relacionat

Carregant...
x