Catalonia Talent

Catalonia Talent

Arriba a Catalunya el primer robot quirúrgic de columna vertebral de l'Estat

3 de juny de 2021

Articles - Salut

L’Hospital Quirónsalud de Barcelona ha adquirit el primer robot de columna vertebral de l’Estat espanyol, i un dels pocs que hi ha a Europa. Es tracta de Mazor X, una eina tecnològica que ajuda els professionals a planejar les intervencions quirúrgiques i guia els cirurgians durant les operacions

Segons Pablo Clavel, director de l’Institut Clavel – un centre de neurocirurgia especialitzat en cirurgia de columna de l’Hospital Quirónsalud –, aquesta nova adquisició permet planificar “al mil·límetre” l’operació i que, amb l’alta precisió que ofereix, en una estructura tan delicada com és la columna, per on passa la medul·la, aconsegueixen la “màxima seguretat” per al pacient. 

A més de la seguretat i la precisió, el robot permet un abordatge menys invasiu, de manera que també es redueix l’ingrés a l’hospital i el procés de recuperació del pacient, ha destacat el director territorial d’hospitals privats Quirónsalud a Barcelona, el doctor Germán Barraqueta. A més, el robot permet generar imatges en 3D de la zona afectada i, d’aquesta manera, preveure les intervencions segons la necessitat de cada pacient.

El març del 2020, els cirurgians van fer la primera operació amb el robot de columna vertebral, però van haver d’aturar les intervencions davant de l’esclat de la pandèmia de la covid-19. Actualment s’estan fent entre tres i quatre operacions per setmana, de manera que se situen al voltant de 150 casos a l’any. Amb 50 operacions, són el grup d’Europa que més cirurgies de columna ha fet amb aquesta plataforma.  

Temes Hospital Quirónsaludrobotcirurgiacolumna vertebralBarcelona

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x