Catalonia Talent

Catalonia Talent

El projecte Tova guanya el premi New European Bauhaus

26 de juny de 2023

Articles - Premis i reconeixements

El projecte Tova, de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), ha estat guardonat amb els New European Bauhaus (NEB) Prizes 2023. La Comissió Europea va reconèixer a Tova amb un de cinc màxims premis entre els quinze guanyadors en els New European Bauhaus (NEB) Prizes 2023 en la categoria ‘Donar forma a un ecosistema industrial circular i donar suport al pensament del cicle de vida’. La tercera edició dels premis va rebre més de mil quatre-cents projectes de la Unió Europea i els Balcans Occidentals. Tova ha estat seleccionat com un dels guanyadors entre els seixanta-un finalistes i és el primer prototip imprès en 3D del país utilitzant terra, construït amb un crane WASP.

Durant l’esdeveniment ‘NEB en Regions i Ciutats’ a Brussel·les, la Comissària Europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, va presentar els Premis NEB 2023 davant una audiència de més de tres-cents cinquanta participants que reunia persones, institucions, municipis i regions que estan implementant o tenen interès a desenvolupar projectes seguint els principis de la Nova Bauhaus Europea. Com un dels cinc guanyadors en la part Campions, Tova va rebre un premi monetari de trenta mil euros i un paquet de comunicació per a donar suport al desenvolupament i la promoció del projecte

Tova és el primer prototip imprès en 3D del país utilitzant terra, construït amb un crane WASP. El projecte va néixer de la recerca en curs desenvolupada per un grup d’estudiants i professionals del Postgrau en Arquitectura d’Impressió 3D, durant l’Any Acadèmic 2021/2022, per a trobar noves maneres d’enfrontar els desafiaments socials i ambientals del futur.

La construcció s’ha dut a terme en les instal·lacions de Valldaura Labs, al parc natural de Collserola, als afores de Barcelona. El prototip, completat amb materials de terra d’origen local, certifica les potencialitats de la impressió 3D amb materials sostenibles, en resposta als desafiaments climàtics actuals i les emergències residencials.

Contingut relacionat

Carregant...
x