Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona reconeguda com a millor Smart City estrangera a Seül

1 de setembre de 2022

Articles - Premis i reconeixements

Des del passat 28 d’agost un equip de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona encapçalat pel comissionat de l’àrea Pau Solanilla, es troba a Corea amb l’objectiu d’enfortir les relacions institucionals amb Seül i explorar la col·laboració en matèria econòmica i d’inversió en innovació amb diferents agents locals públics i privats.

Barcelona fa temps que treballa per posicionar-se com a hub d’innovació digital del sud d’Europa i vol ser la capital de referència i porta d’entrada d’Àsia a l’estat. Així, consolidar els lligams i les relacions amb Corea, la desena economia del món i la més innovadora, és una prioritat pel posicionament de la ciutat.

Amb aquest horitzó d’ampliar les relacions i consolidar-les, la delegació barcelonina de Promoció Econòmica Internacional de l’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit amb la Municipalitat de Seül i ha signat acords també amb la Seoul Business Agency (SBA) entitat homòloga de Barcelona Activa, i amb la Korean International Trade Association (KITA) agrupació multisectorial d’empreses i cambra de comerç coreana. Amb aquests acords s’assenten les bases per reforçar i explorar les oportunitats de col·laboració en l’àmbit del foment d’startups d’innovació en els dos territoris. Així es buscaran vies per facilitar l’accés de les empreses tecnològiques a les plataformes d’aterratge empresarial, així com altres accions d’ intercanvi d’iniciatives entre els ecosistemes econòmics i d’innovació de Seül i Barcelona.

Coindidint amb la visita, i en el marc de la 6ena edició de la World Smart City Expo Korea, Barcelona ha recollit un reconeixement al lideratge i governança de la ciutat en la categoria de ciutats estrangeres. L’exposició és l’esdeveniment més important de ciutats intel·ligents de la regió d’Àsia-Pacífic i reuneix governs, empreses i experts de tot el món en aquest camp. A Barcelona se li ha reconegut la capacitat d’impuls de sectors estratègics clau a través del pla Barcelona Green Deal en àrees com l’economia digital i creativa, la indústria 4.0, la salut i la biologia, així com la transformació urbanística del projecte de les Superilles i del sector nord del Districte tecnològic 22@.

a delegació l’àrea de promoció econòmica, que compta també amb representants de Turisme de Barcelona, ha participat en una trobada amb una seixantena de touroperadors coreans. L’acció ha tingut lloc en el marc de l’exposició “Joan Miró, dones, ocells i estels” que la Fundació Joan Miró ha organitzat al My Art Museum (MAMU) de Seül. L’encontre, pensat per la promoció de Barcelona com a destinació cultural pel visitant coreà, té lloc en un moment d’inici de la recuperació de les connexions intercontinentals aèries directes amb Barcelona interrompudes des de la pandèmia. Precisament, el dia 2 de setembre, la delegació tornarà en el primer vol programat entre Seül i Barcelona de la companyia Korean Airlines que recupera, a partir d’ara, tres freqüències setmanals.

Contingut relacionat

Carregant...
x