Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Port de Barcelona impulsa l’estratègia ‘smart port’ a l’Smart City Expo World Congress

2 de setembre de 2022

Articles - Indústria i Territori

El Port de Barcelona ha impulsat la creació de l’espai Smart Ports – Piers of the Future en l’Smart City Expo World Congress, la principal fira sobre ciutats intel·ligents que se celebrarà a la capital catalana del 19 al 21 de novembre. La nova àrea del saló, on participaran sis dels ports més innovadors del món, estarà integrada per un espai expositiu; un àgora de conferències; i un esdeveniment paral·lel (Smart Ports Summit) dirigit a directius del sector.

Així, a més de la instal·lació catalana, l’espai Smart Ports - Piers of the Future aplegarà els ports d’Anvers, Hamburg, Los Ángeles, Montreal i Rotterdam, que presentaran les seves iniciatives i projectes vinculats amb la innovació i la transformació digital.

En aquest àmbit, el Port de Barcelona presentarà la seva estratègia en innovació, basada en garantir el desenvolupament sostenible de l’activitat portuària amb propostes de valor adaptades a les necessitats actuals i futures dels clients, la Comunitat Portuària i el conjunt de la societat. “El nostre objectiu principal és generar valor econòmic, social i ambiental per al nostre entorn i la innovació i la transformació digital són les palanques per aconseguir-ho”, indica la presidenta del Port de Barcelona, ​Mercè Conesa. Tecnologies com l’Internet of Things (IoT), el big data, la intel·ligència artificial, el blockchain i l’automatització, així com nous models basats en la transparència i la col·laboració, estan impulsant una important transformació en tots els àmbits econòmics. En aquest context, i seguint aquestes tendències, el concepte smart port proporciona un model per incrementar l’eficiència i la sostenibilitat dels ports i de les cadenes logístiques.

Contingut relacionat

Carregant...
x