Catalonia Talent

Catalonia Talent

El primer Cannabis Hub d'Europa és a Catalunya

3 d'abril de 2021

Articles - Indústria i Territori

La Universitat Politècnica de Catalunya i l'empresa Valenveras han creat el Cannabis Hub amb la voluntat d'unir tota la cadena de producció i recerca en un mateix entorn. A la iniciativa ja se li han unit 18 empreses més. L'objectiu principal és fer recerca sobre les aplicacions del cànnabis en medicina, la indústria tèxtil, construcció i automoció.

La planta a la qual es refereix el hub no és la més coneguda que té tetrahidrocannabinol (THC), la substància psicoactiva. De fet, sense aquest component es coneix com a cànem i és completament legal. Durant el llarg de la història s'ha fet servir en diversos sectors, com el paper o la confecció de veles de vaixell o de la primera bandera americana.

El Hub considera que és un benefici per l'economia catalana, ja que és un producte de proximitat, de quilòmetre 0. També volen crear un nou model de negoci basat en l'economia sostenible i amb impacte positiu per a la societat.

El Cannabis Hub busca donar solució i agrupar a tots els agents de la cadena de producció a través de la recerca i la innovació. Si s'aconsegueix, es podria desestigmatitzar la planta i donar-li més usos, treballar de manera segura dins de la legalitat.

Temes HubCatalunyaUPCcànnabis

Contingut relacionat

Carregant...
x