Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Hub Industrial de Mobilitat Sostenible impulsarà 4 projectes empresarials

1 de juny de 2021

Articles - Indústria i Territori

Aquest dimecres el Hub Industrial de Mobilitat Sostenible de la Cambra de Barcelona ha presentat els resultats de la primera crida, engegada al juny de 2020. En total, s’han seleccionat quatre projectes empresarials que rebran l’impuls per materialitzar-se i quatre projectes més que rebran el recolzament per part del Hub Industrial de Mobilitat Sostenible, que ja està preparant una segona crida de projectes.  

Durant aquest procés han participat 56 empreses i s’han rebut 27 projectes que cobreixen diferents segments de la mobilitat sostenible, la viabilitat dels quals ha estat analitzada per un Comitè Tècnic que ha seleccionat aquelles que es troben millor posicionades en termes de viabilitat econòmica, innovació, impacte en el territori, generació d’ocupació i projecció internacional. 

Els quatre projectes seleccionats que s’impulsaran des del Hub són el Pursang Motorcycles, un projecte de fabricació i distribució d’una motocicleta elèctrica de cuidat disseny, potent i fiable; VadeBike, un sistema basat en tecnologia IoT que permet estacionar de forma segura, intel·ligent i sostenible bicicletes i patinets; disBATT, una proposta global de tractament de bateries provinents del desmuntatge de qualsevol vehicle elèctric; i, Ayats, un fabricant d’autobusos que vol desenvolupar un autocar interurbà, multimodal i de propulsió a hidrogen que permet la càrrega i el transport de vehicles elèctrics personals. 

Paral·lelament, el Hub també prestarà el seu suport a 4 propostes més basades en mobilitat sostenible i econòmica, sistemes de mobilitat urbana per a bicicletes i patinets, recàrrega de vehicles elèctrics lleugers i producció i emmagatzematge de combustibles alternatius. 

El Hub Industrial de Mobilitat Sostenible va néixer amb l’objectiu d’acompanyar projectes empresarials orientats a la mobilitat sostenible i la innovació, així com generar les bases d’una nova indústria a Catalunya adaptada a les necessitats del segle XXI. Fins ara, el Hub compta amb 34 socis de diferents àmbits, des de clústers i empreses de mobilitat a institucions, universitats, centres de recerca, entitats financeres i consultores internacionals. 

Temes HubMobilitat SostenibleCambra de BarcelonaempresesCatalunya

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x