Catalonia Talent

Catalonia Talent

IPTE duplica la superfície de la seva planta de Reus per impulsar noves línies de fabricació de components del vehicle elèctric

8 de setembre de 2023

Articles - Indústria i Territori

L’empresa belga IPTE ha creat 25 llocs de treball i ha duplicat la superfície de la seva planta de Reus (Baix Camp) en els darrers dos anys per incrementar la seva capacitat de producció de components per al vehicle elèctric. Des de Catalunya, la companyia s’especialitza en la fabricació de línies de muntatge i test de components electrònics dels vehicles, com ara els carregadors per a les bateries i parts de l’electrònica de potència dels cotxes elèctrics.

Per aquest projecte, l’empresa ha comptat amb el suport i un ajut de 69.000 euros d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, a través del programa d'ajuts a inversions empresarials d'alt impacte.

En els darrers anys, la companyia, que s’especialitza en projectes integrals (ofereixen serveis clau en mà, que inclouen totes les fases del seu desenvolupament) per al sector de l’automòbil, ha experimentat un augment de la demanda vinculat a les noves tendències en electrificació de la mobilitat que els ha impulsat a reforçar la seva capacitat productiva. Així, en concret, IPTE compta actualment amb una planta de producció de 2.450 m2 (un espai més del doble de gran del que tenien el 2021, quan disposaven de 1.100m2 de superfície).

Aquest increment en espai es deu a l’adquisició de noves naus adjacents a les instal·lacions que ja tenia l’empresa, que els ha permès augmentar la seva capacitat de fabricació de components i millorar les línies productives. L’empresa també ha invertit en l’automatització de processos i en la incorporació de noves tecnologies i equipaments per facilitar el seu funcionament.

Pel que fa a la plantilla, la companyia ha incrementat un 30% el seu equip, passant de 80 persones a més d’un centenar. Entre els seus treballadors, IPTE compta amb dissenyadors, enginyers mecànics i elèctrics, programadors de visió artificial o especialistes en robòtica, per exemple.

IPTE ofereix als seus clients (empreses auxiliars de la indústria que treballen per als fabricants de vehicles) projectes clau en mà per a tot el procés de fabricació dels components: des del disseny, als tests de funcionament i qualitat de les peces fins al seu muntatge i assemblatge definitius. La companyia té la seva seu central a Genk (Bèlgica), on va fundar-se l’any 1992.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x