Catalonia Talent

Catalonia Talent

Economia circular: Barcelona Recupera 5 Tonelades de Materials del MWC per a Projectes Socials i Culturals

18 de març de 2024

Articles - Medi Ambient

Barcelona ha aconseguit recuperar aquest any 5 tones de diversos materials, incloent 570 peces de mobiliari, utilitzats durant el GSMA MWC Barcelona, el principal esdeveniment mundial de la indústria de la connectivitat. Aquesta iniciativa, impulsada per la GSMA, ha reunit més de 101.000 persones entre el 26 i el 29 de febrer, i ha donat origen al projecte "MWC Donation Room", que té com a objectiu donar una segona vida a aquests materials i destinar-los a projectes socials i culturals a Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat.

La "MWC Donation Room" es va iniciar el 2016 per facilitar als expositors una plataforma per contribuir a la comunitat local mitjançant donacions dels materials utilitzats durant l'esdeveniment. Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats, incloent-hi l'Ajuntament de Barcelona, la GSMA, Fira de Barcelona, el Consorci de Turisme de Barcelona, l'Ajuntament de L'Hospitalet i la Fundació Formació i Treball.

La recollida dels materials, coordinada per la Fundació Formació i Treball, va tenir lloc durant sis dies després del MWC Barcelona. Actualment, s'ha iniciat la fase de lliurament dels materials a les entitats beneficiàries, com ara l'Associació Cívica la Nau, Fundació IRES, Fundació Roure, La Nau Vila Besòs, Càritas, el Banc de Recursos i Pont Solidari, que distribuiran aquests materials entre altres entitats socials.

Els materials recuperats inclouen armaris, cadires, mòduls de mobles, tamborets, taules, així com material d'ornamentació com gots, làmpades, parament de la llar, quadres, papereres, prestatgeries i plantes. El valor total d'aquests materials s'estima en prop de 26.000 euros.

Amb aquesta iniciativa, el MWC Barcelona reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social, ja que durant deu anys ha estat certificat com a esdeveniment neutre en carboni. Aquest programa mediambiental té com a objectiu minimitzar l'empremta ecològica de l'esdeveniment en àrees clau com l'energia, els residus, la logística i els viatges.

Contingut relacionat

Carregant...
x