Catalonia Talent

Catalonia Talent

REDESSA, l'empresa municipal de Reus, anuncia una inversió significativa de més d'un milió d'euros destinada a millorar la sostenibilitat dels seus edificis.

8 d'abril de 2024

Articles - Medi Ambient

Aquesta iniciativa implica una sèrie d'actuacions centrades en l'eficiència energètica i hídrica, el reciclatge i la reducció del malbaratament. Les àrees d'activitat d'aquesta inversió abasten tots els espais i àmbits d'activitat de REDESSA, incloent els seus centres d'empreses, especialment Viver i Tecno; la divisió d'Habitatge, amb una atenció especial a Mas Bertran I; i també l'activitat de firaReus Events.

Una de les accions més destacades és el canvi de maquinària de climatització a REDESSA Viver, amb una inversió de prop de 590.000 euros. Aquest canvi inclourà la instal·lació de bombes de calor individualitzades a cada despatx per ajustar l'ús a les necessitats reals de les empreses. A més, en el marc de l'eficiència energètica, s'estan duent a terme millores en la il·luminació amb la instal·lació de llums LED de baix consum i control intel·ligent de la il·luminació i el consum elèctric, amb una inversió de 135.000 euros.

Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, ha destacat que aquesta inversió reflecteix l'aposta de REDESSA per la sostenibilitat en tots els àmbits. D'altra banda, Anabel Martínez, regidora d'Habitatge, ha subratllat la importància de ser eficients en la gestió dels recursos, tant des del punt de vista mediambiental com econòmic per a les famílies.

Pel que fa a l'estalvi d'aigua i la gestió de residus, s'estan duent a terme accions com l'increment de la instal·lació de contenidors de brossa separativa i la reducció del cabal disponible a les aixetes i sistemes de descàrrega d'aigua dels sanitaris.

Per a continuar avançant en matèria de sostenibilitat, REDESSA introduirà clàusules als seus processos de licitació per premiar aspectes relacionats amb aquesta qüestió. Un exemple és l'acord marc pel servei de càtering de firaReus Events, on es valorarà positivament la presentació de certificats d'acreditació de productes de proximitat, així com la certificació de productes de comerç just i d'agricultura ecològica.

Natàlia Recolons

Contingut relacionat

Carregant...
x