Articles - Gastronomia i alimentació
Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia el 2025, cosa que, segons ha explicat el conseller d'Economia i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, aquest dilluns a l'acte de presentació, posa Catalunya al mapa i dóna "projecció internacional" al sector.
La regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquest títol té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, fent valer les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.
Un jurat d´experts internacionals ha visitat diferents propostes relacionades amb l´alimentació i el turisme enogastronòmic per conèixer de primera mà les potencialitats de la candidatura, impulsada conjuntament pels departaments d´Empresa i Treball i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Catalunya és una candidata potent perquè disposa d'una important cultura culinària associada a la Dieta Mediterrània, productes amb distinció europea DOP i IPG, àmplia oferta de turisme gastronòmic, centres de recerca dedicats a la innovació tecnològica en cuina i el privilegi de ser el territori del Estat amb més estrelles Michelin (53 restaurants catalans sumen 69 estrelles).