Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya i el Quebec signen en un acord per a la recerca i la innovació

31 de maig de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

L'aliança es va formalitzar el dimecres 26 de maig i vol potenciar i impulsar Catalunya i el Quebec com a referents dins el camp de la ciència i la tecnologia. L'acord té com a objectiu situar aquests dos sectors com els motors de la recuperació econòmica.

L'associació proposa donar prioritat a la Intel·ligència Artificial, la salut i ciències de la vida, els materials avançats i la recuperació verda. També contempla la mobilització de recursos per part d'universitats centres de recerca i startups tecnològiques en projectes conjunts.

Al mes de juny tindrà lloc la primera jornada conjunta centrada en la tecnologia d'hidrogen verd per impulsar el coneixement, la producció i la implementació d'aquesta alternativa energètica. L'hidrogen verd és un element químic que s'obté a través de processos d'energia renovable i que es vol estendre com a sistema principal de produir energia.

L'acord preveu reforçar la xarxa Barcelona Alumni al Quebec. Barcelona Alumni es tracta d'una xarxa de científics, investigadors i experts en tecnologia formats a Barcelona i que, actualment, treballen en llocs destacats dins d'empreses de tot el món. La proposta compta amb un miler de membres en més de 30 països.

Temes CatalunyaQuebectecnologiainnovaciórecercaciènciaaliança

Contingut relacionat

Carregant...
x