Catalonia Talent

Catalonia Talent

S'inaugura el nou Cibernàrium de Barcelona

22 de setembre de 2021

Articles - Ciència i Coneixement

Avui s’ha inaugurat el nou Cibernàrium a Nou Barris, organisme que ampliarà la formació tecnològica gratuïta, acostant els recursos i coneixements tecnològics a l’abast de tothom. L’objectiu del centre, tal i com ha explicat Jaume Collboni, tinent d'alcalde de la ciutat, és reduir la bretxa digital i donar més eines i recursos en un dels districtes amb indicadors socioeconòmics inferiors a la resta de la ciutat. Tanmateix, no es tracta d'una institució nova: el Cibernàrium va néixer a Nou Barris fa 21 anys i ara retorna al districte.

La nova ubicació estratègica per a les formacions digitals serà precisament a l’emblemàtic Parc Tecnològic de Barcelona Activa, a on actualment operen 40 companyies de base tecnològica amb 270 professionals del món de l’enginyeria i les TIC; i des d’on també s’ofereix un servei de prototipatge empresarial i innovació, i un Ateneu de Fabricació digital; i es promouen les vocacions cientificotecnològiques al districte de Nou Barris.

A més, el Parc Tecnològic també ha anunciat que acollirà el campus de programació 42Barcelona, també innovador i gratuït, portat de la mà de la Fundació Telefònica, i amb la col·laboració de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, que vol obrir més portes al mercat laboral.

Collboni, ha explicat, a més que “les empreses que estan en el sector tecnològic demanen treballadors i treballadores qualificades, i el nostre motor com a administració pública és fer de guia per a aquestes persones que es troben en situació de cerca de feina, amb programes de formació i digitalització, i les empreses que cerquen talent.

Per la seva part, el regidor del Districte de Nou Barris i d’Indústries creatives, Xavier Marcé, ha recalcat que s’estan posant tots els elements en el territori per donar més força, eines i recursos a la ciutadania, especialment al teixit econòmic, empresarial, associatiu i ciutadania del districte, perquè compten amb equipaments que reforcen els coneixements i estimulen noves habilitats. 

En aquests moments, Barcelona es posiciona com la 5a ciutat més atractiva del món per al talent digital, i el mitjà Financial Times la considera una de les 10 regions del món amb millor estratègia d’atracció tecnològica. Actualment, la ciutat compta amb una comunitat digital de més de 77.000 professionals i és un pol d’atracció de talent estranger (un 31% dels professionals digitals operant a la ciutat són de fora de Barcelona).

Contingut relacionat

Carregant...
x