Catalonia Talent

Catalonia Talent

Catalunya és capdavantera en Intel·ligència Artificial

9 de març de 2021

Articles - Tecnologia

Catalunya és la tercera regió amb més projectes d'Intel·ligència Artificial (IA) a Europa, segons el rànquing efectuat per programa Horizon de la Comissió Europea. Només superada per regions a Alemanya i a França. Catalunya compta amb un total de 228 projectes d'aquesta tecnologia separats en les categories de salut, d'industria, d'energia i recursos i de mobilitat sostenible.

El programa Horizon pretén impulsar la Intel·ligència Artificial arreu d'Europa i ser capdavanters en recerca i investigació. L'IA és una disciplina de la informàtica que desenvolupa algoritmes i que fa que les màquines siguin capaces de prendre decisions intel·ligents. El projecte està emmarcat des del passat any 2020 fins l'any 2024, on tots els països de la Unió Europea haurien d'haver desenvolupat el pla estratègic per a fomentar més projectes de ciència i de tecnologia.

Entre les entitats que més projectes desenvolupen a Catalunya es troben la Universitat Politècnica de Catalunya, amb 28, el Barcelona Supercomputing Center i la Universitat Pompeu Fabra, amb 25 projectes cadascun, el centre tecnològic Eurecat, amb 16, i, finalment amb 14 projectes d'Intel·ligència Artificial, la Universitat de Barcelona.

Es preveu que l'any 2030 l'Intel·ligència Artificial augmentarà el PIB mundial en més de 15,7 bilions de dòlars, a causa de l'automatització de processos.

Temes CatalunyaIntel·ligència ArtificialtecnologiaEuropa

Contingut relacionat

Carregant...
x