Catalonia Talent

Catalonia Talent

La Generalitat i la UPC s'alien per oferir el primer Grau en intel·ligència artificial

19 de novembre de 2020

Articles - Tecnologia

El 19 de novembre ha tingut lloc a la Sala d’Actes Manuel Martí Recober de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) la presentació del primer grau oficial en Intel·ligència Artificial (IA) de Catalunya, grau que s’encetarà el curs acadèmic 2021/2022. D’aquesta manera, la UPC esdevé la primera universitat de tot l’Estat a oferir una formació complerta en IA, amb grau, màster i doctorat.

El Grau en Intel·ligència Artificial (GIA) és el resultat d’un conveni signat entre el Departament de Polítiques Digitals, la UPC i la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, que estableix l’aportació de 600.000 euros per part de Polítiques Digitals (a raó de 200.000 euros anuals del 2021 al 2023) per a la creació i la posada en marxa d’aquest nou grau universitari.

L’acte, emès en directe pel canal de vídeo mediaFIB de YouTube, ha estat presidit pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, el rector de la UPC, Francesc Torres, el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, i el degà de la FIB, Josep Fernandez. La presentació ha començat amb la reproducció del vídeo “Quin impacte tindrà la intel·ligència artificial en la nostra vida quotidiana?”, seguit de la intervenció del degà de la FIB, qui ha donat la benvinguda als assistents i ha fet una introducció als estudis en intel·ligència artificial i la seva història. 

Fernandez ha afirmat que “la Facultat d’Informàtica de Barcelona disposa d’un equip humà i una trajectòria que fan que sigui el lloc ideal per iniciar aquest projecte. El Grau en Intel·ligència Artificial completa l’oferta formativa actual formada pel Grau en Enginyeria Informàtica, el Grau en Ciència i Enginyeria de Dades i el Grau en Bioinformàtica, donant resposta a l’ampli ventall d’aplicacions que avui té la informàtica, i a les necessitats d’empreses i institucions”.

La projecció del vídeo “La intel·ligència artificial troba explicacions allà on hi ha dades” ha donat pas a la intervenció del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, qui ha mostrat el seu recolzament i el del seu Departament d’Empresa i Coneixement a la instauració d’aquest nou grau.

El nou grau s’afegeix al programa de doctorat i al màster oficial específics en IA que ofereix la UPC des del 1985 i 2005, respectivament, el que significa que la universitat es converteix d’aquesta forma en pionera a Catalunya i Europa en la formació especialitzada en l’àmbit TIC. 

Temes AIintel·ligència artificialUPCGeneralitat

Contingut relacionat

Carregant...
x