Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona impulsa una nova oficina d'orientació en formació professional

12 d'abril de 2022

Articles - Ciència i Coneixement

Situada al carrer del Rosselló, 87-89, a tocar de l’Escola Industrial, l’oficina serà una finestreta única on adreçar-se per realitzar qualsevol gestió relacionada amb la formació professional i la resta d’estudis postobligatoris. També s’hi informarà de l’oferta i dels procediments d’accés. 

El públic per a qui està pensada és l’alumnat que, des de qualsevol punt del seu itinerari formatiu, vulgui accedir als ensenyaments postobligatoris no universitaris, una funció equivalent a la de l’Oficina d’Accés a la Universitat, i servirà així per garantir la continuïtat dels i de les estudiants entre els 16 i els 18 anys. Concretament, s’hi podrà adreçar tothom que vulgui accedir a:

  • Cicles formatius de grau mitjà (CFGM) i superior (CFGS)
  • Ensenyaments artístics i esportius
  • Formació professional (FP) de grau bàsic
  • Formació professional adreçada a l’alumnat amb necessitats educatives especials
  • Programes de formació i inserció (PFI)
  • Formació ocupacional per a persones a l’atur que vulguin millorar l’ocupabilitat i la formació continuada per a treballadors en actiu
  • Batxillerats (professionalitzadors i especialitzats)
  • Escoles d’adults, on es realitzen els cursos per accedir a les proves d’accés als CFGM i CFGS

Horaris d’atenció al públic i un web amb un nou cercador d’estudis

L’horari d’atenció al públic, tant presencial com virtual, és de dilluns a dijous, de 8.30 a 17.00 hores, i divendres, vigílies de festius i períodes de vacances escolars, de 8.30 a 14.00 hores. També s’han habilitat dos canals, un de videoconferència i un de Whatsapp.

Una altra via de contacte és el xat que es pot trobar a fp.edubcn.cat. El web, desenvolupat pel Consorci d’Educació de Barcelona, incorpora, a més, una nova eina de cerca dels estudis de formació professional que permet trobar els que més s’adeqüen a l’alumnat a través de paraules clau, a partir de les quals suggereix diferents titulacions vinculades als interessos escollits. Si es vol més informació de cada estudi, es pot seguir aprofundint-hi a través del web Tria educativa.

Les arts escèniques seran els primers estudis dels ensenyaments postobligatoris que obriran els períodes de preinscripció per al curs 2022-2023, concretament aquest mateix dijous, 14 d’abril. La inscripció per a l’FP de grau mitjà per a l’alumnat de continuïtat i el batxillerat l’obriran durant la segona quinzena d’aquest mes. La resta serà al maig, llevat de l’educació d’adults, que serà durant la segona quinzena de juny. Trobareu les dates concretes al web Tria educativa.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x