Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Mobile World Capital i la Generalitat posen en marxa un programa de formació TIC

18 de maig de 2021

Articles - Cičncia i Coneixement

El Mobile World Capital Barcelona i el Govern han creat un programa pioner a l’Estat per oferir formació professional d’alt nivell en el sector. La iniciativa comptarà amb el recolzament de deu universitats de Catalunya: la UAB, la UPC, la UPF, la UdG, la UdL, URV, UOC, URL i la UVic. S’impartiran 18 cursos intensius de màxim 300 hores a partir del juny, que serviran per formar 540 persones en 7 especialitats molt demandades per les empreses i amb dificultats per trobar personal a Catalunya.  El cost del programa és d’1,75 milions d’euros, aportats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Fons Social Europeu i que faran que aquesta formació per a l’ocupació no tingui cap cost per als alumnes.

Les persones que participaran en aquests cursos seran majoritàriament desocupades, en alguns casos amb formació en el sector TIC i s’incidirà en la millora i adquisició de noves competències i el reciclatge facilitant d’aquesta manera la possibilitat de reorientacions professionals. La directora, Ariadna Rectoret, ha explicat que el programa es dirigeix principalment a persones en atur i a dones. "Volem combatre l'escassetat de dones en el sector tecnològic. Com a mínim seran el 40%", ha detallat.

El programa s’ha desenvolupat en dos anys i s'estructurarà en set especialitats, especialment enfocades al desenvolupament web, desenvolupament d'aplicacions i programari empresarial. L'elecció del contingut respon a les necessitats empresarials que els impulsors han detectat després d'una extensa anàlisi de mercat. Els cursos tindran lloc a les aules de les facultats i seran impartits per professors universitaris. La Barcelona Digital Talent també crearà una oficina tècnica de suport que posarà en contacte els alumnes amb empreses interessades a fitxar talent digital. La inversió en aquest centre serà de 130.000 euros.

La posada en marxa d’aquest programa global respon a la necessitat de dissenyar les bases del futur sistema públic de formació contínua de nivell superior per desplegar una política que ja està totalment implementada a l’entorn europeu i que és clau per avançar com a economia i societat basada en la innovació. La idea dels organitzadors és replicar el model per a formar professionals d'altres àmbits estratègics com l'economia verda, l'atenció social, l'automoció o la mobilitat.

Temes MWCapitalGovernformacióTICaturBarcelona Digital Talent

Contingut relacionat

Carregant...
x