Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona és la 8a ciutat preferida per al talent global

6 de maig de 2024

Articles - Startups i emprenedors

La capital catalana ha consolidat la seva posició com una de les destinacions laborals preferides a nivell mundial, segons l'informe "Decoding Global Talent 2024". El prestigiós estudi, realitzat pel Boston Consulting Group, revela que Barcelona ocupa ara el vuitè lloc a nivell global i el quart a Europa, després d'ascendir un lloc en el rànquing en comparació amb l'any anterior.

Amb una mostra de 150.000 persones procedents de 188 països, l'informe ofereix una visió detallada sobre les preferències de la població mundial en matèria de mobilitat laboral. El rànquing, que destaca les ciutats més desitjables per treballar, situa Barcelona en una posició privilegiada, només superada per Londres, Amsterdam i Dubai a Europa i Abu Dhabi, Nova York, Berlín i Singapur a nivell mundial.

Els resultats del informe subratllen el continu atractiu que suposa traslladar-se a l'estranger per raons laborals, tot i els reptes que això pot comportar, com els conflictes geopolítics o els canvis en els models de treball, impulsats per factors com la pandèmia o l'adopció de la intel·ligència artificial.

Segons els experts, els motius principals que impulsen la mobilitat laboral internacional són d'índole econòmica, la millora de la carrera professional i la cerca d'una millor qualitat de vida i serveis en el nou lloc de residència. No obstant això, també s'ha identificat que la impossibilitat de traslladar la família o la parella, els forts lligams emocionals amb el país d'origen i els costos de la mudança són els principals obstacles per a aquells que no opten per la mobilitat laboral.

L'informe fa èmfasi en la importància que tenen les empreses en el suport als professionals que es traslladen a l'estranger, especialment en aspectes com la tramitació de visats i la recerca d'habitatge, així com en la creació d'una cultura laboral inclusiva i internacional. A més, es recomana una estratègia conjunta entre les administracions i les empreses per facilitar la mobilitat del talent, incloent millores en la gestió de la immigració i iniciatives per potenciar la marca i posicionament de les destinacions laborals.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x