Catalonia Talent

Catalonia Talent

El Govern presenta el programa Activa Startups

27 d'abril de 2022

Articles - Startups i emprenedors

ACCIÓ ha presentat aquest dimecres el programa Activa Startups, que ofereix a les pimes ajuts de fins a 40.000 euros per impulsar la transformació digital a través de la col·laboració amb startups. Una iniciativa que té per objectiu potenciar la innovació oberta i ajudar-les a incorporar o desenvolupar noves tecnologies o avançar cap a models de negoci més sostenibles.

Per a les pimes consolidades, les startups són una font d'inspiració i d'innovació única i una gran oportunitat per fer realitat projectes capdavanters: desenvolupar nous productes a través de tecnologies disruptives o tirar endavant iniciatives en economia verda i circular, entre d’altres.

El programa Activa Startups va dirigit a pimes i empreses emergents amb l’objectiu de potenciar la transformació digital de l’empresa a través de la col·laboració i la innovació oberta.

Per fer-ho possible, cada pime plantejarà un repte d’innovació a resoldre amb l’ajuda de startups, buscant la innovació a través de solucions basades en tecnologies disruptives. Paral·lelament, les startups també poden presentar les seves solucions.

Es tracta d’uns ajuts de fins a 40.000 euros que es concediran per finançar les despeses derivades dels processos d’innovació de les pimes a través de la col·laboració amb startups. Les actuacions finançades podran ser qualsevol de les següents:

  • Actuacions basades en la validació i adopció de tecnologies disruptives que puguin servir per desenvolupar nous productes, processos o serveis.
  • Actuacions basades en la digitalització de les pimes, la transferència de coneixements i tecnologia, proves de concepte o producció de prototips, entre d’altres.

Els criteris de valoració de l’ajut Activa Startups es basen en la idoneïtat del repte i la proposta de resolució, el grau d’innovació de la solució proposada, l’equip dedicat al projecte i l’impacte socioeconòmic i mediambiental.

Més informació

Contingut relacionat

Carregant...
x