Catalonia Talent

Catalonia Talent

Un 20% de les startups de Barcelona les ha fundat un estranger

1 de febrer de 2022

Articles - Startups i emprenedors

Barcelona és un dels ecosistemes més importants d'Espanya i d'Europa quan es tracta d'startups, en concret, la tercera ciutat preferida per instal·lar-hi una startup. L'informe Barcelona & Catalonia Startup Hub conclou que a la ciutat comtal hi ha un total de 1700 startup i que les previsions de cara al futur és que aquest ecosistema segueixi creixent. Barcelona ocupa posicions clau als rànquings europeus: és al top 3 de ciutats favorites on instal·lar una startup i al top 5 de ciutats amb més startup de tot el continent.

Una de les raons que explica l'èxit de la ciutat quan es tracta d'albergar startups de naturalesa diferent, tal com explica l'escola de negocis TBS a Barcelona, ​​és “la seva capacitat de captar talent estranger”. Segons l'estudi anteriorment esmentat, a Barcelona, ​​el 26% dels treballadors de startups i el 20% dels fundadors són d'origen estranger. Aquestes dades són possibles gràcies, entre altres causes, a l'ambient universitari de prestigi de la ciutat. Barcelona té importants universitats i escoles de negoci, com TBS a Barcelona, ​​fet que també serveix d'atractiu per a molts alumnes d'altres països.

La Ciutat Comtal compta amb quatre startups amb una valoració superior als 1.000 milions de dòlars, anomenades unicorns. El primer unicorn barceloní va ser eDreams, l'empresa de viatges que va començar a caminar el 1999 i va sortir a borsa el 2014 amb una valoració de 1.075 milions d'euros. Glovo, fundada per Oscar Pierre, es va convertir en la segona espanyola a assolir la valoració de 1.000 milions de dòlars en aconseguir una injecció de capital de 150 milions d'euros. Wallbox és un proveïdor intel·ligent de gestió d'energia i càrrega de vehicles elèctrics que dissenya, fabrica i distribueix tecnologies de càrrega de vehicles elèctrics i està valorada en més de 1.500 milions i finalment TravelPerk, fundada fa sis anys per Avi Meir, Javier Suarez i Ron Levin va aconseguir una valoració de 1.100 milions d'euros a principis d'any després d'aixecar una ronda d'inversió de 115 milions de dòlars, uns 101 milions d'euros

La situació de les startups a Barcelona és, en general, molt cridanera. A dia d'avui, n'hi ha bastants la situació econòmica dels quals ha transcendit fins al punt de tenir un valor molt elevat a la borsa. De fet, hi ha un conjunt d'empreses catalanes que opten a rebre l'Unicorn, un indicador que es dóna a aquelles empreses que aconsegueixen un valor de mil milions de dòlars en menys d'una dècada i sense la necessitat d'anar a la borsa.

Contingut relacionat

Carregant...
x