Catalonia Talent

Catalonia Talent
Opinió

Avantatges i inconvenients de les criptomonedes, hem d’apostar per elles?

30 d'agost de 2021

Articles

 Fa uns anys que sentim parlar de les criptomonedes. Amb grans noticies com la de que Tesla i altres grans empreses permeten pagar amb Bitcoin o Ethereum, o les noticies sobre la volatilitat, on et pots trobar diferencies de preu de fins el 70% al mateix any. El que esta clar es que és molt mediàtic, però es pràctic? Té futur?

Començaré parlant des de la besant especulativa, fer diners amb criptomonedes fins ara ha sigut relativament fàcil. Tots hem escoltat sobre algú que ha guanyat molta pasta amb les criptomonedes, o suposats experts dient que abans de que acabi l’any arribarà a valdre sobre els 100.000 dòlars., i segurament tenen raó, hi ha gent que ha guanyat molts diners, es probable que torni a pujar una barbaritat i a ocupar titulars de diaris financers. Però no crec que sigui prudent tenir una cartera d’inversió composada únicament de criptomonedes, es molt inestable i volàtil, un dia pot valdré 65.000 dòlars i al cap de dos mesos en pot valdré 20.000. Això si, destinar una part de la cartera en criptos, pot ser una bona idea, ja que en el meu parer es una moda a la que encara li queda recorregut. I sobretot a la que encara s’hi apuntarà molta gent en busca del “pelotazo” o diner fàcil. Tot depèn del risc que vulguis assumir, però invertir en criptomonedes és arriscat, però ja saben com funciona això no? Qui no arrisca no pisca.

El que realment m’interessa de les criptomonedes és com està creant un sistema monetari paral·lel, fora de l’abast de governs i institucions. Per primera vegada hi ha una eina amb la que pots fer pagaments i guardar una moneda sense que es pugui rastrejar. Això evidentment fa que màfies i organitzacions criminals tinguin més fàcil protegir-se i blanquejar diners, i a priori s’hauria de veure com una cosa negativa. Però que passa quan vius en un estat, que no respecta els drets de les persones, que utilitza el sistema judicial per afavorir els seus objectius polítics, i on es el pa de cada dia, empresonar i embargar els comptes de dissidents polítics? Doncs que ofereix una oportunitat única per poder amagar el teu patrimoni de les urpes de corruptes. És per això que crec que les criptomonedes poden ser molt positives per la societat, ja que protegeix als que pensen diferent de les forces judicials. I crec que tots entenem a quin estat em refereixo. No, no es Turquia, però s’hi assembla molt.

Temes criptomonedeseconomiasistemahisenda

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x