Revolut va inaugurar ahir un hub digital a Barcelona, el primer que aquest grup britànic ha decidit obrir al món. Especialitzat en finances digitals, Revolut ha triat la ciutat catalana després de comprovar el seu atractiu global i la disponibilitat de talent tecnològic.
El neobanc britànic se dirigeix a la generació Z i als mil·lennistes i supera els 1.000 milions d'ingressos. L'entitat financera va arribar a Espanya el 2022 i, des de llavors, va començar a fitxar personal a Madrid i a Barcelona. "Sense buscar-ho, l'oficina barcelonina va aconseguir captar més talent tecnològic, i per això hem decidit donar el pas i constituïr-la com a centre tecnològic", va comentar Ignacio Zunzunegui, director general del negoci a Espanya.
El centre, situat en unes oficines de l'empresa Aticco a l'Eixample Dret, emplea unes 300 persones que l'empresa ha anat incorporant en els últims dos anys. Tot i que la plantilla supera les 300 persones, l'empresa només ha llogat espai per a 130 persones, ja que la seva política contempla el treball remot el 100% del temps laboral.
Àlex Codina, el responsable del centre, va comentar que les oficines seran un punt de trobada on celebrar reunions i donar la possibilitat de treballar de forma presencial per a aquells que ho prefereixin.
Amb la inauguració d'aquest centre digital, Revolut ha iniciat aquest matí la seva aposta per l'obertura de hubs tecnològics al món. Fins ara, l'empresa ha operat a través de la seva seu central, a Londres, i oficines comercials repartides en diferents ciutats del món. De fet, a Madrid, l'empresa emplea 350 persones més.
Codina va explicar que la previsió és duplicar la xifra d'empleats a Barcelona, ja que l'empresa està creixent molt en els darrers mesos. A Espanya, Revolut ha superat els tres milions d'usuaris i té una quota de penetració del 7%, especialment captant clients de la generació Z i mil·lennistes amb la seva oferta de serveis online.
Els propers passos de Revolut, que factura uns 1.000 milions d'euros anuals, són créixer a Espanya incorporant el servei de Bizum, així com llançant serveis de crèdit, d'assegurances i d'estil de vida. "Vam néixer com a empresa especialitzada en intercanvi de divises i ara ens volem convertir en una superapp que vagi més enllà dels pagaments", va comentar David Tirado, sòci i vicepresident de l'entitat.
Natàlia Recolons