Catalonia Talent

Catalonia Talent

La marca Barcelona resisteix l'embat de la crisi

3 de març de 2022

Articles - Economia

La ciutat de Barcelona ha demostrat la fortalesa de la seva marca en el context de la crisi econòmica sense precedents que està tenint lloc a nivell mundial a causa de la pandèmia, tal i com recull l’Informe 2021 de l’Observatori Barcelona. Aquesta és una publicació elaborada conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, que engloba indicadors diversos dels anys 2020 i 2021, i que aporta perspectiva sobre la posició de Barcelona i la seva àrea metropolitana respecte a d’altres ciutats i metròpolis de tot el món. Segons el document, Barcelona es mostra com una ciutat resilient i capaç de mantenir l’atractiu i el bon posicionament econòmic i empresarial tant a nivell europeu com mundial.

Els indicadors mostren una clara recuperació econòmica i això, sumat a l’atractiu de la ciutat, fan que la capital catalana estigui en condicions d’aprofitar les futures oportunitats que sorgiran a mesura que es consolidi la recuperació de l’economia mundial i amb la implantació de polítiques públiques transformadores com els fons Next Generation. Des del punt de vista de l’activitat econòmica, aquest any 2021 Barcelona s’ha situat per primera vegada des de l’any 2016 entre les 20 ciutats amb més competitivitat global, segons l’informe Global Power City Index 2021, de la Mori Memorial Foundation, tot situant-se la 18a del món i la 7a d’Europa. Barcelona destaca en habitabilitat (3a) i interacció cultural (14a), i és la 7a més valorada pels professionals qualificats entre les 48 ciutats analitzades.

La ciutat es referma com a hub tecnològic de referència a Europa i obté la 7a posició com a ciutat més prometedora per a les empreses tecnològiques emergents, millorant una posició respecte de l’edició anterior, i la 5a en projectes d’inversió estrangera directa pel que fa a projectes tecnològics, segons el rànquing de Ciutats Tecnològiques del futur l’any 2020-2021, d’fDi Intelligence. I és que Barcelona genera confiança en l’àmbit de la inversió internacional, com ho demostra el fet que ocupa la 9a posició entre les principals àrees urbanes del món en captació de projectes d’inversió estrangera l’any 2020 i destaca com a 2a ciutat en projectes de centres de recerca, segons el Global Cities Invesment Monitor 2021 de KPMG.

D’altra banda, el rànquing World’s Best Cities 2021 de Resonance Consultancy, situa Barcelona com la 9a més atractiva del món, per a visitants i emprenedors, per davant de Madrid, Roma, San Francisco i Amsterdam i amb una posició destacada (5a) en qualitat de l’espai urbà i natural. Des de l’any 2020, l’Ajuntament de Barcelona està desplegant un pla d’acció específic que defineix les mesures i accions necessàries per a la recuperació econòmica de Barcelona. Aquestes mesures –impulsades pel Centre de Coordinació de Resposta Econòmica (CECORE)- estan alineades amb el Barcelona Green Deal, l’Agenda Econòmica de la ciutat, que planteja un full de ruta integral, executiu, a llarg termini i obert al debat públic a partir de tres grans objectius estratègics: competitivitat, sostenibilitat i equita

Contingut relacionat

Carregant...
x