Catalonia Talent

Catalonia Talent

Què necessita Barcelona per convertir-se en un hub d'Scale-ups?

19 de juliol de 2021

Articles - Economia

Aquests dies Barcelona Global presentava l’Scale-Up Monitor on hi ha propostes concretes sobre com millorar les condicions perquè les empreses escalin. Tal com recull l'informe Barcelona ocupa el 2021, per quart any consecutiu, la tercera posició en el rànquing StartupHeatmap Europe de ciutats més atractives d'Europa per emprendre, i els propis emprenedors la valoren amb un 5,4 sobre 7.

Tanmateix, Barcelona Global alerta de les necessitats de Barcelona per a convertir-se, i mantenir-se, com a un hub important per a les Scale-ups. 

1. La fiscalitat segueix sent percebuda com unobstacle a la inversió, a la contractació detalent directiu i de la retenció de l'talent em fíbula (76%).

2. L'administració és vista com un obstacle a la iniciativa emprenedora i no com el facilitador que hauria de ser. Els tràmits i el suport sistèmic al sector són ja vistos gairebé com batalles perdudes pels nostres emprenedors d'èxit (71% identifica la regulació com el major problema de Barcelona)

3. L'accés a la inversió per al creixement exponencial segueix estant lluny de Barcelona i, malgrat que el seu accés és cada vegada més global,la presència de fons per al creixement segueix sent percebuda com una necessitat per part de l'ecosistema.

4. La universitat, que en altres ecosistemes d'èxit emprenedor és una aliada, aquí és percebuda com llunyana i poc propensa a la generació d'spin-off de base tecnològica i amb alta propietat intel·lectual que caracteritza els entorns reals d'scale-ups.

5. La potent base d'investigació amb què compta Barcelona encara no és capaç de generar els projectes tos emprenedors que en altres ecosistemes són la plataforma per al seu creixement emprenedor.

6. La formació de futurs professionals en especialitats clau com l'enginyeria, les ciències de la vida, la programació o fins i tot la administr ció d'empreses és encara percebuda com llunyana a el món emprenedor.

7. Malgrat els variats èxits empresarials que hantingut lloc a Barcelona en els darrers anys, els emprenedors encara no són percebuts com a models d'orgull i èxit a l'escola, i menys encara entre la societat.

Contingut relacionat

Carregant...
x