Catalonia Talent

Catalonia Talent

Puig surt a borsa

8 d'abril de 2024

Articles - Economia

Puig, companyia catalana amb una història que abasta més de 110 anys, està a punt de fer un pas significatiu: la seva sortida a borsa. Confirmant els rumors que han estat circulant des de fa mesos, la companyia ha revelat els seus plans per obtenir finançament dels mercats. Amb l'objectiu de recaptar almenys 2.500 milions d'euros, Puig preveu iniciar una oferta pública de venda d'accions noves, amb l'esperança d'atraure 1.250 milions d'euros d'inversors qualificats. A més d'això, té previst obtenir altres 1.250 milions mitjançant una col·locació d'accions a la borsa, liderada pel principal accionista, Exea, la societat patrimonial de la família Puig.

Aquesta influxió de capital té la intenció de suportar diverses iniciatives estratègiques. En particular, es destinarà a refinançar dues adquisicions recents de gran importància per a Puig: la prestigiosa marca de maquillatge britànica Charlotte Tilbury i els reconeguts perfums de Byredo. A més, aquests fons contribuiran al creixement futur de l'empresa, consolidant la seva posició com a líder en el sector de les fragàncies i la cosmètica de luxe. Amb aquest moviment, Puig reitera el seu compromís amb la innovació i l'excel·lència, reforçant la seva presència en els mercats internacionals.

Ara bé, aquesta decisió també assegura que el control de la companyia romandrà fermament a les mans de la família fundadora. Segons el pla, els membres de la família Puig mantindran una participació majoritària i la major part dels drets de vot de la societat. Aquesta estratègia passa per dividir el capital social en dues classes d'accions: les A i les B. Les accions de classe A, que seran retingudes per la família, disposaran de cinc vots cada una, mentre que les de classe B, que seran ofertes en la sortida a borsa, tindran un sol vot. Aquesta estructura garantirà la continuïtat de la influència familiar en les decisions estratègiques de Puig, assegurant una transició  cap a aquesta nova fase empresarial.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x