Catalonia Talent

Catalonia Talent

Pas endavant de Catalunya per desplegar l’economia de l’hidrogen verd

4 d'abril de 2022

Articles - Medi Ambient

Catalunya és una de les regions impulsores del Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre, una iniciativa de cooperació interterritorial i público-privada per accelerar el desplegament de l’economia de l’hidrogen verd. L’objectiu d’aquest projecte, que també compta amb la participació d’Aragó, Navarra, el País Basc i el consorci d’empreses SHYNE, és contribuir a la descarbonització de la indústria, millorar-ne la competitivitat i atraure noves inversions en aquests territoris.

Durant l’acte de presentació d’aquesta iniciativa a Saragossa, el titular d’Empresa i Treball ha explicat que es tracta d’un projecte “d’alt valor estratègic, amb un potencial enorme per enfortir els sistemes productius dels nostres territoris davant del repte compartit de la transició energètica”. Acompanyat per la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, el conseller Torrent ha destacat que “la col·laboració en el desenvolupament de l’hidrogen renovable en tota la cadena de valor ofereix noves oportunitats de desenvolupament econòmic i generació de llocs de treball, al mateix temps que afavoreix la captació d’inversions i impulsa l’esforç en R+D”.

El conseller ha recordat que “la Unió Europea ha situat l’hidrogen com a vector clau per a la descarbonització en àmbits tan rellevants com el transport, les llars, la generació d’electricitat i la indústria”. En aquest sentit, ha remarcat que “la posició dels nostres territoris davant d’aquest escenari de futur immediat depèn dels passos i les decisions que prenguem ara”.

A l’acte també hi han participat el vicepresident i conseller d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial del Govern d’Aragó, Arturo Aliaga; la consellera de Desenvolupament Econòmic, Sostenibilitat i Medi Ambient del Govern basc, Arantxa Tapia; el conseller de Desenvolupament Econòmic i Empresarial de Navarra, Mikel Irujo; i el conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, en representació de SHYNE.

Contingut relacionat

Carregant...
x