Catalonia Talent

Catalonia Talent

Innovació i Sostenibilitat: Barcelona Renova la Gespa Artificial dels Camps de Futbol Municipals

15 de març de 2024

Articles - Medi Ambient

L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Barcelona Esports (IBE), està impulsant un ambiciós projecte d'innovació i millora en quatre dels seus equipaments esportius municipals. El projecte, amb un pressupost d'1,6 milions d'euros, es centra en la substitució de la gespa artificial dels camps de futbol del CEM Can Caralleu, el CMF Maresme, el CMF La Guineueta i el CMF Turó de la Peira.

Una de les principals característiques d'aquesta renovació és la instal·lació d'una gespa d'última generació que compleix amb la normativa europea en matèria d'ús de microplàstics, anticipant-se a la prohibició que entrarà en vigor l'any 2030. Aquesta gespa, especialment dissenyada per a la pràctica de futbol, és més densa i duradora, eliminant la necessitat de cautxú SBR en el seu reomplert, la qual cosa redueix el manteniment i l'impacte ambiental.

A més de la renovació de la gespa, el projecte inclou altres millores com la substitució de les xarxes de les porteries i del sistema de reg, així com la neteja de les canals perimetrals i la substitució de les reixes de recollida en mal estat. Es preveu que les obres es portin a terme entre finals de juny i mitjans de setembre d'aquest any, amb una durada aproximada de 10 a 12 setmanes per cada camp.

Aquestes actuacions s'uneixen a les ja realitzades en un total de 12 camps de futbol amb una inversió total de 5,1 milions d'euros. A més, pròximament es preveu la renovació de la gespa artificial dels camps de futbol de Torrent del Bosc i del Clot de la Mel, ampliant així el compromís de l'Ajuntament amb la millora de les instal·lacions esportives municipals

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x