Catalonia Talent

Catalonia Talent

Barcelona organitza les I Jornades de l’Agenda 2030 per analitzar el compliment dels ODS

23 de novembre de 2021

Articles - Medi Ambient

Redacció - L’Ajuntament de Barcelona, des del Comissionat de l’Agenda 2030, organitza “Barcelona Futur Sostenible. I Jornades de l’Agenda 2030”, que tindran lloc els dies 1 i 2 de desembre a Ca l’Alier, al 22@, per analitzar el compliment dels ODS. Hi participaran una trentena d’experts que representaran de manera àmplia la realitat acadèmica, social i empresarial de la ciutat.

A les jornades, que obrirà el Comissionat de l’Agenda 2030, Miquel Rodríguez Planas i clourà la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, es farà un anàlisis de la situació dels ODS a Barcelona amb una visió integral del seu compliment, que inclourà avenços, dificultats, contradiccions i també experiències d’èxit. En concret es presentarà el segon informe anual de l’Agenda 2030 de Barcelona il·lustrarà amb dades concretes com és aquesta implicació i quina és la situació de les nombroses fites assumides.

Les jornades abordaran en profunditat qüestions clau com els ODS i la diversificació econòmica, la desigualtat social i el canvi climàtic amb la participació d’experts de la UPM, IESE, UPF, UPC, CSIC, CIDOB,UAB, UPC o ISGlobal. Es presentaran iniciatives i pràctiques innovadores com les aplicades per empreses d’alimentació com Flax&Kale o Ametller Origen,  mobiliari sostenible com Hannun o el projecte Moda re de Caritas i Fundació Formació i Treball.

Per abordar el compromís de les empreses amb l’Agenda 2030 es presentarà un informe sobre les PIME i els ODS, elaborat per PIMEC, i es presentarà BCN+B, un projecte per accelerar la transformació empresarial i per sensibilitzar pimes i microempreses en l’assoliment dels ODS.

Entre d’altres personalitats està previst que hi intervinguin alguns dels membres del Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030 com Xavier Vives (IESE), Marta Estrada (CSIC) i Alícia Adserà (Princeton University) i ponents com Pere Navarro, Delegat del Consorci Zona Franca de Barcelona. La conferència “Les ciutats enfront el repte de l’Agenda 2030” anirà a càrrec de Julio Lumbreras, Professor associat a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), director de la UPM per Amèrica del Nord, recercador convidat a l’Escola de Salut Pública Chan de Harvard i membre del comitè executiu de la missió europea sobre ciutats intel•ligents i climàticament neutres.

Amb aquesta trobada l’Ajuntament pretén, en definitiva, aportar una mirada integral i alhora precisa del tema, que inclourà avenços, dificultats, contradiccions i també experiències d’èxit. Les dades i la reflexió han d’ajudar a prendre millors decisions polítiques en la transició cap a una Barcelona veritablement sostenible, però també resulta urgent estimular l’acció, concertada i eficaç, a tots els nivells i tots els punts de la ciutat.

Per això les jornades es clouran amb el llançament dels premis Agenda 2030 de Barcelona, una iniciativa per identificar i reconèixer les pràctiques que es duguin a terme des dels diversos sectors —educatiu, associatiu, empresarial, comunicatiu— de la ciutat.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x