Catalonia Talent

Catalonia Talent

Nylstar desenvolupa una mascareta contra el COVID-19 que inhibeix virus, bacteris i fongs, i és 100% reciclable

4 de novembre de 2020

Articles - Tecnologia

El teixit és 100% reciclable, de manera que és totalment ecològica i ajuda a acabar amb el problema que l'excés de mascaretes està suposant pel medi ambient.

Blanes, Novembre de 2020 - La companyia espanyola Nylstar ha desenvolupat una mascareta fabricada 100% amb el seu teixit Meryl© Skinlife Force i que compta amb protecció HeiQ Viroblock permanent, el que permet protegir completament enfront de la proliferació de bacteris, virus i fongs en el teixit.

Es tracta d'una innovació important, assenyalen des de Nylstar, perquè la gent toca la seva cara un cop cada 3 minuts (20 vegades per hora). Molts contagis es produeixen, així, al passar de la mascareta a les mans, ja que les mascaretes convencionals no inhibeixen la proliferació de virus i bacteris, i alliberen microfibres contaminades per aquests organismes, que s'escampen per l'aire o acaben a l'interior de l' usuari.

Per això, la mascareta de Nylstar està dissenyada per no alliberar microfibres contaminades a la boca o els pulmons dels usuaris, ni generar pelusses que puguin escampar el virus per l'aire.

El teixit de Nylstar compta amb una tecnologia pròpia basada en l'ocupació de ions de plata que s'insereixen en la matriu del teixit, inhibeix i impedeix la proliferació de bacteris, virus i fongs en el mateix teixit. Gràcies a aquesta tecnologia, el teixit elimina també qualsevol tipus d'olor i pot rentar-se fins a 100 vegades sense que perdi propietats. A més, com que és 100% reciclable i sense acabats químics, aquesta innovació 100% made in Spain afavoreix l'anomenada economia circular.

Des Nylstar expliquen que la major part de les mascaretes i d'altres peces anti-COVID estan fetes amb teixits altament contaminants que deixen anar molta microfibra en l'aire i l'aigua quan es renten. Quan el seu ús s'estén, com està passant amb proteccions sanitàries i mascaretes, l'impacte pel medi ambient pot ser altíssim.

Alfonso Cirera, propietari, president i CEO de Nylstar assenyala: "Vam començar a observar que la lluita contra el virus estava generant uns nivells de residus sanitaris (i no sanitaris) impossibles de gestionar si no es feia res. Nosaltres portem molts anys investigant la reducció de microfibres tallades en tot tipus de teixits i robes per a millorar el seu impacte ambiental, i vam veure que amb la COVID aquests residus es podien disparar".

Per això, des Nylstar, van optar per crear tota una gamma d'aquests productes amb material molt menys contaminant i, a més, van crear un servei perquè quan el producte ja hagués complert la seva funció, pogués ser recollit i reciclat al 100% en la pròpia fàbrica de Nylstar per a generar un altre producte similar que tornarà així al mercat sense haver deixat una petjada ecològica negativa.

Sobre Nylstar

Nylstar és una empresa tecnològica de la indústria tèxtil, líder en la fabricació de fils i teixits Premium, creats a força de poliamida 6.6. (6 àtoms de carboni + 6 àtoms d'hidrogen).

L'objectiu de Nylstar és, amb la seva tecnologia, permetre construïr una futura economia del teixit ecològicament sostenible i totalment circular, oferint a poc a poc teixits capaços de substituir progressivament els teixits actuals altament contaminants, des del polièster fins el cotó, amb zero ús d'aigua , pesticides, químics, dissolvents i zero de contaminació de microfibres en l'aire i en l'aigua.

Temes COVIDMascaretaNylstarSalut

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x