Catalonia Talent

Catalonia Talent

Nova oficina de benvinguda al Talent Internacional a Barcelona

23 de novembre de 2021

Articles - Cičncia i Coneixement

L’Ajuntament de Barcelona obre el ‘Barcelona International Welcome Desk’, una nova oficina ubicada a l’edifici del MediaTIC del 22@ i adreçada al talent internacional que vol venir a residir a la ciutat o que just acaba d’instal·lar-s’hi. Es tracta d’una iniciativa municipal estratègica que aplega de manera coordinada els serveis de Promoció de Ciutat, Barcelona Activa i la Direcció d’Informació i Atenció Ciutadana. Des de la nova oficina s’oferirà informació, assessorament i la possibilitat de realitzar diferents tràmits útils a l’arribada a la ciutat.  Es tracta de la primera oficina a Espanya d’aquestes característiques.

El nou servei, enfocat en la fase d’arribada del talent a la ciutat, complementa la cartera de serveis que actualment ja ofereix l’Ajuntament de Barcelona,  com ara la fase d’aterratge d’empreses internacionals. Un servei clau, doncs, dins el pla d’atracció, acollida, fidelització i dinamització del talent internacional. Barcelona International Welcome Desk respon a una demanda de l’ecosistema empresarial i tecnològic local i de la societat civil. La comunitat estrangera a Barcelona continua creixent, un 2,9% en el darrer any, i representa el 22,4% de la ciutadania, segons el darrer cens municipal. Com a dada significativa, el 40% de fundadors d’start-ups a Barcelona són persones nascudes fora del país.

A més, s’ha identificat la necessitat d’atraure àrees de talent clau, especialment del sector de les tecnològiques després dels anuncis de grans companyies instal·lades a Barcelona i amb disposició de vacants. Existeix una necessitat de reclutar talent, ja sigui per empreses locals, start-ups, multinacionals, universitats o centres de recerca. L’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, també està oferint formació per al talent local. Un dels àmbits on la bretxa entre oferta i demanda és significativa és en l’ecosistema empresarial digital de la ciutat. En els 2 últims anys la demanda de talent digital ha augmentat un 80%, mentre que l’oferta només en un 23%.

Contingut relacionat

Carregant...
x