Catalonia Talent

Catalonia Talent

La primera edició de la Setmana de la Innovació de la UAB aplegarà diferents activitats per apropar la recerca i la innovació a la societat

11 de setembre de 2023

Articles - Ciència i Coneixement

La Setmana de la Innovació actuarà com un espai de trobada entre els grups i centres de recerca de la UAB, amb les empreses, inversors i empreses emergents (start-up) del territori català. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar visibilitat a l’ecosistema innovador de la Universitat, així com connectar els projectes emprenedors i el coneixement del campus amb el teixit empresarial, inversors publicoprivats i altres centres de coneixement.

Per aquest motiu s’han organitzat diferents activitats, xerrades i tallers oberts a tota la comunitat del campus de la UAB i a les empreses i entitats del territori. La Setmana s’obrirà el dilluns 16 d’octubre a la plaça Cívica amb una mostra de prototips i tecnologies desenvolupats al campus.

El 17 d’octubre a les 10 h se celebrarà a l’Hotel Exe Campus una de les activitats centrals, la Fira de la Innovació, una jornada de relació entre el món de la recerca i l’entorn empresarial que pretén reconèixer la transferència de coneixement dels grups de recerca de la UAB i mostrar l’ampli ventall de tecnologies, serveis i idees innovadores generades. La jornada comptarà amb una exhibició de tecnologies i coneixements, una xerrada sobre innovació, tendències i reptes, reunions bilaterals entre grups de recerca, start-ups i empreses i una taula rodona amb empreses biofarmacèutiques.

Dimecres 18 d'octubre començarà l’Smart Campus Challenges, un programa dirigit a la comunitat UAB que busca coidear solucions a diferents reptes perquè el propi campus universitari esdevingui un autèntic laboratori d’innovació oberta. 

Amb l’objectiu de debatre sobre el paper de la intel·ligència artificial en la música, el 19 d’octubre a partir de les 13 h es duran a terme diferents tallers sobre creativitat musical i intel·ligència artificial (IA). També se celebrarà una taula rodona amb artistes, tecnòlegs i sociòlegs per parlar dels avantatges i inconvenients de l’aplicació de la IA a la música. La jornada acabarà amb un concert amb el cor de cambra de la UAB i el pianista i creador Carles Marigó, que combina el talent del cor amb el sistema ia_muso de Matthew Yee-King, de la Universitat de Londres Goldsmiths, per crear una experiència musical única.

Contingut relacionat

Carregant...
x