Catalonia Talent

Catalonia Talent

Montaner presenta l'eina Employee Journey

14 de juny de 2023

Articles - Cičncia i Coneixement

Montaner, la marca insígnia de Grup Montaner amb 50 anys d'història, especialitzada en consultoria, gestió del canvi, selecció Onboarding i headhunting, inaugura a València el primer MontanerLabs de la mà de Sesame HR. MontanerLabs és una trobada exclusiva entre directius i responsables de RRHH on es comparteixen reflexions i tendències del sector. En aquesta ocasió, va tractar sobre l'Employee Journey: el mapa que registra l'experiència dels empleats/des des que s'incorporen a una empresa fins a la desvinculació.

En aquesta sessió van participar 25 directius i responsables de RRHH de la Comunitat Valenciana per analitzar la importància i beneficis de comptar amb un Employee Journey de qualitat, les diferents fases que pot abastar i els beneficis d'usar-lo per atraure i fidelitzar el talent. Aquesta sessió la va moderar l'equip de Montaner, Xavier Hernández, director de la unitat de serveis Montaner, Eva Espinosa, responsable de selecció, i Marc Montaner, sals development representative a Grup Montaner. Acompanyats de Cristina Martín, People & Talent Director a Sesame HR, qui va allotjar aquesta trobada en un entorn de luxe, a la base 1 del port de València, on té la seu.

En plena era de guerra del talent i manca de perfils qualificats en molts sectors, sobretot el tecnològic, cuidar els empleats s'ha convertit en un imperatiu per a les empreses.Aquí entra en joc l'Employee Journey, una eina per seduir i fidelitzar el talent. Es tracta del recorregut que fan les persones que comencen a formar part d'una organització, des del primer contacte com a candidats/es fins a la desvinculació.A la sessió es van recórrer les cinc etapes clau que hauria d'incloure tot Employee Journey per conèixer i analitzar les accions a desenvolupar en cadascuna, adaptades a cada empresa i als seus equips:

1. Selecció. Aquesta primera etapa comença amb la inscripció de la persona a l'oferta de treball. El grup va coincidir que en aquesta etapa hi ha factors que no han de faltar com l'Employer Branding o la transparència en la comunicació.

2. Incorporació. És clau informar tot l'equip sobre la nova incorporació perquè coneguin qui serà el nou company/a. També cal informar sobre el Pla d'Acollida i sobre el d'Onboarding.

3. Desenvolupament. Informar sobre les possibilitats de formació que promoguin el creixement personal i professional. En aquest punt es va destacar la importància d'un assessorament i seguiment one-to-one entre la persona i el responsable.

4. Promoció. Conèixer les possibilitats de creixement a l'empresa.

5. Desvinculació. Analitzar i conèixer amb detall com ha estat l'experiència viscuda per aquesta persona en cada context i situació a la companyia. El grup va insistir en la importància d'un Offboarding humanitzat.

Contingut relacionat

Carregant...
x