Catalonia Talent

Catalonia Talent

Messer inverteix en una nova planta de producció a Vila-seca

21 de setembre de 2020

Articles - Logística

Messer ha anunciat avui la construcció d’una nova planta de fraccionament d’aire (ASU) en el seu site de Vila-seca al sud del complex químic de Tarragona. A l’acte de presentació han assistit el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; l’Alcalde de Vila-seca, Pere Segura; el Director General de Messer Ibèrica, Karl Hauck i el Director Tècnic de la companyia, Rubén Folgado.

Karl Hauck ha indicat que “és una gran notícia poder anunciar l’any del 50 aniversari de Messer Ibèrica la construcció d’aquesta nova planta ASU al Camp de Tarragona. En aquests temps de pandèmia, Messer havia de prioritzar les inversions a nivell mundial, i s’ha decidit per Espanya. Amb això, el Grup Messer confirma la seva aposta a llarg termini per aquest territori”.

L’Alcalde de Vila-seca ha valorat molt positivament una inversió d’aquestes característiques, sobretot en uns moments tan difícils com els actuals. “És una inversió modèlica en l’àmbit industrial. Messer dóna valor i compleix amb el seu eslògan Gasos for Life (gasos per a la vida)”.

El Conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha indicat que aquest anunci “és una magnífica noticia, una empresa que porta 50 anys a Catalunya i a la comarca que continua apostant pel país amb inversions encaminades en la transició energètica i en un sector tant interessant com es el químic”. El Conseller ha volgut remarcar que “aquesta inversió no només crearà llocs de treball, sinó que també va en la bona direcció de la transició energètica i mediambiental que necessitem”.

El nou projecte ampliarà les activitats de la companyia, augmentarà la seva competitivitat i reforçarà el seu futur creixement. L’abast d’aquesta inversió comprèn la construcció de la nova planta de fraccionament d’aire, així com la modernització de les instal·lacions existents al site de Vila-seca. La posada en marxa de la nova planta, amb una producció diària de 2.400 tones d’oxigen, nitrogen i argó, està prevista per a desembre de 2021.

Durant la fase de disseny i construcció treballaran unes 200 persones en aquest projecte i, una vegada finalitzat, les noves instal·lacions donaran ocupació a més de 20 persones.

La producció i comercialització de gasos de l’aire constitueixen el negoci principal de Messer. Les plantes de producció són sostenibles, amb zero emissions contaminants. La seva matèria primera és l’aire que respirem. Mitjançant un procés de fraccionament criogènic es separa l’aire en els seus components : nitrogen, oxigen i argó. Aquests productes s’utilitzen en gairebé tots els sectors industrials, en la recerca i ciència, així com en el sector sanitari. La nova planta contribuirà a augmentar la capacitat de producció de gasos industrials i medicinals. Per a la producció de gasos medicinals es preveu autoritzar-la, igual que les instal·lacions actuals, com a laboratori farmacèutic.

La nova ASU es connectarà a la xarxa pròpia de gasoductes, que Messer opera de forma ininterrompuda des de fa 50 anys, per a garantir el subministrament d’oxigen i nitrogen a la indústria química de Tarragona, els quals són necessaris per a mantenir la seguretat dels

processos químics. Aquests gasoductes, amb una longitud de més de 90 km, són alimentats per plantes ASU situades als polígons sud i nord. Amb aquesta moderna planta, l’empresa gasista manté la seva política de reinversió continuada per a disposar de la tecnologia més avançada que li permet millorar la fiabilitat, eficiència i flexibilitat del subministrament.

Part de la producció de la planta es liquarà i s’emmagatzemarà en tancs per a subministrar els gasos en forma líquida mitjançant camions cisterna als clients. Una altra forma de subministrament són les ampolles de gas a pressió que s’omplen en plantes d’embotellat de gasos industrials i medicinals com les que opera Messer igualment al seu site de Vila-seca

Temes messervilasecagasoductequimica

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x