Catalonia Talent

Catalonia Talent

Calvet preveu que les proves de la T-Mobilitat començaran a final de juny

9 d'abril de 2021

Articles - Logística

Europa Press.- El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha avançat aquest divendres que es preveu que a final del mes de juny començaran les proves de la T-Mobilitat, la targeta de transport recarregable que es podrà validar sense contacte. Ho ha dit en una roda de premsa al costat d'altres administracions i operadors de transport per presentar la nova campanya de l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) 'Un viatge segur', que té l'objectiu de recuperar la confiança de la població en el transport públic. Calvet ha assegurat que la demanda de transport públic es manté "estable i creixent" i que les condicions de seguretat contra la covid-19 s'han pogut mantenir per l'alta oferta, segons ha afegit el conseller.

Ha assegurat que aquesta campanya digital vol potenciar l'ús del transport públic "amb ganes i normalitat" i dissipar els dubtes dels usuaris, i ha afirmat que la demanda de transport es manté al voltant del 50 i el 56% en relació amb les dades del 2019.

El director general de l'ATM, Pere Torres, ha explicat que preveuen deixar d'ingressar 250 milions d'euros el 2021 per la baixada d'usuaris, en una pèrdues que el 2020 es van situar en els 407 milions d'euros. A més, Torres ha detallat que, segons una enquesta de la mateixa ATM, el 15% dels que eren usuaris habituals del transport públic abans de la pandèmia no preveuen tornar-lo a utilitzar o es mostren insegurs a l'hora de fer-ho. 

No obstant això, la regidora de Mobilitat de Barcelona i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona, Rosa Alarcón, ha dit que a la ciutat "ja hi ha més ciutadans que es desplacen en transport públic que en transport privat". "Els usuaris progressivament recuperen la confiança en el transport públic", ha insistit Alarcón, que ha dit que aquesta és la resposta per fer front a la crisi mediambiental, sanitària i econòmica actual.

Temes Calvetmobilitat

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x